Drukmeters

Bij EMVO Techniek vindt u een uitgebreid assortiment aan drukmeters voor het meten van overdruk, onderdruk én verschildruk. Wilt u een analoge of digitale drukmeter kopen? U kunt de druk meten van lucht, gassen en vloeistoffen. U vindt bij ons de volgende meetinstrumenten:

Verschillende soorten drukmeters

Al sinds 1982 zijn wij gespecialiseerd in verschillende soorten thermo- en manometers. Wij zijn inmiddels uitgegroeid tot een gerenommeerde groothandel op het gebied van drukmeters. Afhankelijk van uw toepassing kunnen wij u uitstekend adviseren met betrekking tot bijvoorbeeld analoge drukmeters, digitale manometers of drukverschil manometers. Bijvoorbeeld in CV ketels worden onze drukmeters vaak gebruikt.

Als groothandel richt EMVO Techniek zich op kwaliteit meters van Europese fabrikanten. U kunt daarom bij ons rekenen op kwaliteit producten die voldoen aan de strengste eisen. Hierdoor kunt u vertrouwen op onze apparatuur in de zwaarste condities. Onder alle omstandigheden leveren onze meters de nauwkeurigste metingen.

Drukmeter voor lucht, water (vloeistoffen) of gas

Een drukmeter kent vele toepassingen in de industriële en automotive sector. EMVO Techniek vertegenwoordigt meerdere fabrikanten, zodat wij het complete instrumentenpakket kunnen leveren. Derhalve hebben wij onze drukmeters en druktransmitters beschikbaar in diverse uitvoeringen en bereiken. U kunt een drukmeter gebruiken voor het meten van druk in gas, maar ook in water of andere vloeistoffen. Zo hebben wij bijvoorbeeld drukmeters in onze voorraad, die volledig in RVS uitgevoerd zijn en daarmee uitermate geschikt voor gebruik in corrosieve, vochtige omgevingen. Bespreek de mogelijkheden gerust met onze medewerkers.

De werking van een drukmeter

Een drukmeter of manometer kan werken volgens verschillende principes. De meest voorkomende zijn buisveer- of Bourdon drukmeters en membraan drukmeters. Het instrument kan luchtdruk meten, maar ook druk in vloeistoffen of andere media. Voor gevaarlijke stoffen wordt meestal een membraan drukmeter gebruikt. Dat is omdat het membraan het werkende mechanisme van het te meten medium scheidt. Op de pagina’s over de Bourdon of buisveermanometer en de membraan manometer leggen we u de werking van beide drukmeters uit.

Nauwkeurigheidsklasse

Nauwkeurigheid is natuurlijk een belangrijke eigenschap van een drukmeter. Toch heeft zelfs de meest geavanceerde manometer wel een zekere afwijking van de werkelijke drukwaarde. Wel is het zo dat digitale drukmeters over het algemeen wat nauwkeuriger zijn dan analoge instrumenten. Die afwijking wordt uitgedrukt in de klasse van het meetinstrument. Een drukmeter met klasse 1.0 heeft een maximale foutmarge van 1% van het totale bereik. Wanneer het totale bereik in dit geval bijvoorbeeld 10 bar is, dan is de maximale afwijking van de meetresultaten 0,1 bar. Een klasse 0.5 heeft bij een bereik van 10 bar, een maximale foutmarge van 0,05 bar.

Bestel uw analoge of digitale drukmeter

Wij hebben zowel analoge als digitale drukmeters. De analoge drukmeter heeft een wijzerplaat waarop de druk afgelezen kan worden en heeft geen stroom nodig. De digitale drukmeter werkt wel op stroom, is over het algemeen wat nauwkeuriger dan de analoge variant en zet de druk om in een elektronisch signaal.

Levering en contact

EMVO Techniek zorgt voor een snelle levering van de bestelde meter. Hierbij staat onze dienstverlening voor het leveren van kwaliteit en een grote mate van flexibiliteit. Heeft u vragen over uw (digitale) drukmeter? Neem dan contact met ons op voor een advies op maat. Onze medewerkers onderscheiden zich door vakkennis en veren op van complexe vraagstukken. Zodoende kunnen wij voor iedere situatie én toepassing een passend meetinstrument adviseren. Uiteraard is het ook mogelijk om snel een bestelling te plaatsen via de live-chat of per telefoon: +31(0)413-473037. In onze catalogus vindt u een compleet overzicht van al onze drukmeters.

Accurate diagnose van uw behoeftes

Vrijblijvend en kosteloos een offerte binnen 24 uur

Focus op oplossings- en klantgerichtheid