Drukmeters

Bij EMVO Techniek vindt u een uitgebreid assortiment aan drukmeters voor het meten van overdruk, onderdruk én verschildruk. Wilt u een analoge of digitale drukmeter kopen? U kunt de druk meten van lucht, gassen en vloeistoffen. U vindt bij ons de volgende meetinstrumenten:

Verschillende soorten drukmeters

Al sinds 1982 zijn wij gespecialiseerd in verschillende soorten thermo- en manometers. Hedendaags zijn wij dan ook een gerenommeerde groothandel op het gebied van drukmeters. Afhankelijk van uw toepassing kunnen wij u uitstekend adviseren met betrekking tot bijvoorbeeld digitale manometers of drukverschil manometers.

Als groothandel richt EMVO Techniek zich op kwaliteit meters van Europese fabrikanten. U kunt daarom bij ons rekenen op kwaliteit producten die voldoen aan de strengste eisen. Hierdoor kunt u vertrouwen op onze apparatuur in de zwaarste condities. Onder alle omstandigheden leveren onze meters de nauwkeurigste metingen.

Druktransmitters: drukmeting in lucht, water of gas

Een druktransmitter kent vele toepassingen in de industriële en automotive sector. Door automatisering en vakkundig personeel kunnen wij u goed adviseren. EMVO Techniek vertegenwoordigt meerdere fabrikanten, zodat wij het complete instrumentenpakket kunnen leveren. Derhalve hebben wij onze druktransmitters beschikbaar in diverse uitvoeringen en bereiken. Zo hebben wij bijvoorbeeld drukmeters in onze voorraad, die volledig in rvs uitgevoerd zijn en daarmee uitermate geschikt voor gebruik in corrosieve, vochtige omgevingen. Bespreek de mogelijkheden gerust met onze medewerkers.

De werking van een drukmeter

Een drukmeter of manometer kan werken volgens verschillende principes. De meest voorkomende zijn buisveer- of Bourdon drukmeters en membraan drukmeters. Het instrument kan luchtdruk meten, maar ook druk in vloeistoffen of andere media. De werking is als volgt:

  • In de Bourdon drukmeter is een soort afgevlakt buisje aanwezig die aan één kant afgesloten is. Meestal heeft het buisje de vorm van een C maar het kan ook een spiraal zijn. Wanneer het te meten medium druk uitoefent op het buisje, zal het buisje gaan vervormen. Het zal minder plat worden waardoor de buis rechter zal buigen. Deze verandering van vorm zet een mechanisme in beweging dat de wijzer op het afleesscherm in beweging zal zetten, zodat de drukwaarde hierop afgelezen kan worden. Wanneer de druk weer afneemt, zal het buisje zijn oorspronkelijke vorm weer aannemen en loopt de wijzer dus ook weer terug.
  • Een membraan drukmeter wordt gebruikt voor het meten van druk in gevaarlijke stoffen, zoals bijtende gassen of vloeistoffen. Ook het membraan zal vervormen wanneer de druk toeneemt, wat ook weer een wijzer in beweging zal zetten op het afleesscherm. Het membraan scheidt twee verschillende omgevingen en is gemaakt van keramiek of metaal.

De membraan drukmeter is duurder in aanschaf dan de buisveermanometer, maar is dan ook geschikt voor de meest veeleisende processen. Een viskeuze vloeistof bijvoorbeeld, stroomt maar moeilijk een door een buisveer, maar met een scheidingsmembraan is de druk daarvan wel heel goed te meten. Omdat het membraan twee omgevingen van elkaar scheidt, namelijk de omgeving van het medium en die van het mechaniek, wordt ook voorkomen dat de te meten stof het instrument beschadigt of verontreinigt.

Nauwkeurigheidsklasse

Nauwkeurigheid is natuurlijk een belangrijke eigenschap van een drukmeter. Toch heeft zelfs de meest geavanceerde manometer wel een zekere afwijking van de werkelijke drukwaarde. Wel is het zo dat digitale drukmeters over het algemeen wat nauwkeuriger zijn dan analoge instrumenten. Die afwijking wordt uitgedrukt in de klasse van het meetinstrument. Een drukmeter met klasse 1.0 heeft een maximale foutmarge van 1% van het totale bereik. Wanneer het totale bereik in dit geval bijvoorbeeld 10 bar is, dan is de maximale afwijking van de meetresultaten 0,1 bar. Een klasse 0.5 heeft bij een bereik van 10 bar, een maximale foutmarge van 0,05 bar.

Bestel uw analoge of digitale drukmeter

Wij hebben zowel analoge als digitale drukmeters. De analoge drukmeter heeft een wijzerplaat waarop de druk afgelezen kan worden en heeft geen stroom nodig. De digitale drukmeter werkt wel op stroom en is over het algemeen wat nauwkeuriger dan de analoge variant en zet de druk om in een elektronisch signaal.

Levering en contact

EMVO Techniek zorgt voor een snelle levering van de bestelde meter. Hierbij staat onze dienstverlening voor het leveren van kwaliteit en een grote mate van flexibiliteit. Heeft u vragen over uw (digitale) drukmeter? Neem dan contact met ons op voor een advies op maat. Onze medewerkers onderscheiden zich door vakkennis en veren op van complexe vraagstukken. Zodoende kunnen wij voor iedere situatie én toepassing een passend meetinstrument adviseren. Uiteraard is het ook mogelijk om snel een bestelling te plaatsen via de live-chat of per telefoon: +31(0)413-473037. In onze catalogus vindt u een compleet overzicht van al onze drukmeters.

Accurate diagnose van uw behoeftes

Vrijblijvend en kosteloos een offerte binnen 24 uur

Focus op oplossings- en klantgerichtheid