RVS kast

Categories

RVS kast

Als u op zoek bent naar een droge manometer met rvs-kast, kijkt u dan eens in onze online catalogus. Daar vindt u een zeer uitgebreid assortiment aan manometers.

Onze manometers met rvs-kast

In de categorie manometers droog zult u 2 types vinden met rvs-kast, namelijk de 7011 en de 7014. Binnen deze twee types vindt u vervolgens verschillende maatvoeringen:

De 7011 is een buisveer manometer die voorzien is van een rvs-kast met een onderaansluiting van messing. De 7014 is vergelijkbaar, maar hierbij zit de messing aansluiting aan de achterkant.

Wat is rvs

De afkorting rvs staat voor roestvast staal. De legering van staal is een combinatie van ijzer en koolstof, en in het geval van rvs is daar nog minimaal 10,5% chroom aan toegevoegd. Dat zorgt ervoor dat het staal zeer bestendig wordt tegen corrosie. Hoe hoger het percentage chroom, hoe beter de weerstand tegen corrosie zal worden. Het chroom vormt een zuurstofdichte laag chroomoxide aan het oppervlak van het staal waardoor het beschermd wordt tegen roest. Soms worden er nog extra elementen toegevoegd aan de legering zoals nikkel, mangaan of niobium om de corrosiebestendigheid verder te verhogen.

Een aantal voordelen van rvs:

  • Het is een roestvast materiaal;
  • Het is goed bestand tegen weersinvloeden;
  • Het is watervast;
  • Het is duurzaam.

Advies en contact

Er zijn veel factoren die meespelen bij het kiezen van de juiste manometer. Emvo Techniek heeft al meer dan 40 jaar de kennis en ervaring in huis om u de juiste vragen te stellen en zo samen tot de beste keuze te komen. Neemt u dan ook gerust contact met ons op, wij helpen u graag verder.

Accurate diagnose van uw behoeftes

Vrijblijvend en kosteloos een offerte binnen 24 uur

Focus op oplossings- en klantgerichtheid