Acetyleen manometers

Acetyleen manometers
Type 8600
Kastdiameter 63 mm
Kast staal, goudkleur gelakt
Aansluiting 1/4"BSP messing onder
Buisveer koperlegering volgens ISO 9539
Mechanisme messing
Ruit kunststof
Klasse 2.5
Uitvoering met blow-out en acetyleen kenmerk
Acetyleen manometers
Acetyleen manometers
Type 8600
Kastdiameter 63 mm
Kast staal, goudkleur gelakt
Aansluiting 1/4"BSP messing onder
Buisveer koperlegering volgens ISO 9539
Mechanisme messing
Ruit kunststof
Klasse 2.5
Uitvoering met blow-out en acetyleen kenmerk
Van hoog naar laag sorteren

2 producten

per pagina
Bestelcode prijs Bereik Omschrijving Insteek mm Bereik °C
290006
€ 16,75
0 - 2,5
MANOMETER 8600 63MM 0-2.5 ACETH
290008
€ 16,75
0 - 40
MANOMETER 8600 63MM 0-40 ACETH
Van hoog naar laag sorteren

2 producten

per pagina

Voor het meten van druk in acetyleen (C2H2) heeft EMVO Techniek speciale acetyleen manometers in het assortiment, die direct uit voorraad leverbaar zijn. De manometers bestaan uit materiaal dat bestand is tegen de brandbaarheid en potentieel gevaarlijke eigenschappen van acetyleen.

Toepassing en kenmerken van acetyleen manometers

Acetyleen manometers worden gebruikt voor het meten van druk van acetyleengas in cilinders of leidingsystemen. Acetyleen is brandbaar en kan chemische reacties veroorzaken wanneer het in aanraking komt met bepaalde materialen. Daarom zijn onze acetyleen manometers uitgevoerd met o.a. koper en messing. Koper en messing reageren namelijk niet met acetyleen. Zo bestaat de buisveer uit een koperlegering volgens de ISO 9539 richtlijn, en is het mechanisme en de aansluiting gemaakt van messing.

Veiligheid

Het is heel belangrijk dat een acetyleen manometer alleen gebruikt wordt voor het meten van de druk van acetyleengas, en zeker niet voor andere gassen. Verkeerd gebruik kan namelijk zeer gevaarlijke situaties veroorzaken, zoals explosies of een ongecontroleerde ontbranding. Onze acetyleen manometers zijn dan ook voorzien van een acetyleen kenmerk om duidelijk aan te geven waarvoor het instrument bedoeld is.

Processen met acetyleen

Er zijn verschillende branches en omstandigheden waarin acetyleengas gebruikt wordt, en voor de processen is het belangrijk dat de manometer gebruik wordt om de druk te reguleren en te monitoren. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Autogeen lassen: de brandstof in autogene lassystemen is vaak acetyleen, dat wordt gecombineerd met zuurstof om een extra hete vlam te produceren. Aan de hand van de acetyleen manometer kan de druk van het gas gemeten en geregeld worden.
  • Ook bij andere metaalbewerkingsprocessen kan acetyleen gebruikt worden, zoals snijden, solderen, thermisch spuiten en harden.
  • In bijvoorbeeld de scheepvaart, in mijnen en op bouwplaatsen is draagbare en felle verlichting vereist. Ook hiervoor wordt nog altijd vaak acetyleen gebruikt en met een acetyleen manometer kan de juiste hoeveelheid aangeleverd gas gecontroleerd worden.
  • Acetyleen wordt ook gebruikt als grondstof bij de productie van verschillende chemische verbindingen: chemische synthese. Voor optimale omstandigheden voor die reactie is een speciale manometer van groot belang.

Meer informatie en bestellen

Wilt u meer weten over onze acetyleen manometers? Weet u niet precies wat u nodig heeft of kunt u niet vinden wat u zoekt? Neem dan gerust even contact met ons op; wij adviseren u graag. Heeft u gevonden wat u zocht? Bestel uw manometer via het offerteformulier!

Accurate diagnose van uw behoeftes

Vrijblijvend en kosteloos een offerte binnen 24 uur

Focus op oplossings- en klantgerichtheid