Manometer droge toepassing

Categories

Manometer droge toepassing

EMVO Techniek is al 40 jaar de specialist op het gebied van manometers, thermometers en drukmeters. Wij zijn zowel producent als groothandel en we hebben zowel droge manometers als manometers met glycerine in ons assortiment. Bij ons vindt u dan ook altijd de manometer die u zoekt.

Wat is een manometer?

Een manometer meet de druk van een gas of een vloeistof in een afgesloten ruimte, bijvoorbeeld een ketel of een cilinder. De meest gebruikte is de metaalmanometer, die onder andere in cv-installaties wordt gebruikt.

  • Vacuüm manometers;
  • Waterdruk manometers;
  • Filter manometers;
  • Compressor manometers.

Meettechnieken

Manometers kunnen de druk met verschillende technieken meten. De meest gebruikte zijn de aneroïde meters, ook wel mechanische of droge manometers genoemd. Er zijn ook manometers waarbij gebruik wordt gemaakt van een vloeistof. Vaak is dat glycerine.

Droge manometers

Hierbij wordt gebruik gemaakt van een drukgevoelig elastisch metalen element. Het metaal zal door een drukverschil gaan buigen. Deze vervorming wordt gemeten, waardoor de wijzer op de meter zal gaan draaien en op de schaalverdeling de druk aangeven. Wij beschikken ook over een breed aanbod aan manometers voor droge toepassing. U kunt kiezen uit manometers met een:

  • Stalen kast;
  • Rvs kast;
  • Kunststof kast;
  • Volledig Rvs.

Manometers met glycerine

Dit type manometer wordt vooral toegepast als er sprake is van grote drukstoten, schokken of constante mechanische trillingen. Deze kunnen worden opgevangen door de vloeistof waardoor slijtage wordt voorkomen. U kunt de manometers eenvoudig bekijken via onze website. Binnen de verschillende categorieën zijn er nog verschillende uitvoeringen beschikbaar.

Meer informatie en contact

Als u verdere vragen heeft over één van onze manometers voor droge toepassing, neemt u dan contact met ons op. Onze specialisten staan u graag te woord.

Accurate diagnose van uw behoeftes

Vrijblijvend en kosteloos een offerte binnen 24 uur

Focus op oplossings- en klantgerichtheid