Zuurstof manometers

Zuurstof manometers
Type 8600
Kastdiameter 63 mm
Kast staal, goudkleur gelakt
Aansluiting 1/4"BSP messing onder
Buisveer koperlegering
Mechanisme messing
Ruit kunststof
Klasse 2.5
Uitvoering met blow-out en zuurstof kenmerk
Zuurstof manometers
Zuurstof manometers
Type 8600
Kastdiameter 63 mm
Kast staal, goudkleur gelakt
Aansluiting 1/4"BSP messing onder
Buisveer koperlegering
Mechanisme messing
Ruit kunststof
Klasse 2.5
Uitvoering met blow-out en zuurstof kenmerk
Van hoog naar laag sorteren

2 producten

per pagina
Bestelcode prijs Bereik Omschrijving Insteek mm Bereik °C
290002
€ 16,75
0 - 16
MANOMETER 8600 63MM 0-16 ZUURST
290004
€ 16,75
0 - 315
MANOMETER 8600 63MM 0-315 ZUURST
Van hoog naar laag sorteren

2 producten

per pagina

Voor het meten van druk in zuurstof heeft EMVO Techniek speciale zuurstof manometers in het assortiment, die direct uit voorraad leverbaar zijn. U kunt de manometer van uw keuze dan ook al binnen een dag in huis hebben. De zuurstof manometers zijn uitgevoerd met een messing mechanisme, een blow-out functie voor de veiligheid en voorzien van een zuurstof kenmerk.

Toepassingen van een zuurstof manometer

Een zuurstof manometer is speciaal ontworpen voor het meten van druk in zuurstofgas. Ze zijn speciaal geschikt voor gebruik in omgevingen waar zuurstof aanwezig is. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Medische toepassingen;
  • Las- en snijwerkzaamheden;
  • Duikuitrustingen;
  • Zuurstofconcentratoren.

Materialen

Het materiaal moet bestand zijn tegen en compatibel met zuurstofgas. Zuurstof is namelijk erg reactief, waardoor het risico op brand of een explosie aanzienlijk is wanneer het in contact komt met brandbare of andere ongeschikte materialen. Onze zuurstofmeters zijn dan ook uitgevoerd in messing en rvs.

Veiligheid van de zuurstof manometer

Er zijn speciale veiligheidsnormen en voorschriften opgesteld om ervoor te zorgen dat zuurstof manometers veilig gebruikt kunnen worden in zuurstofrijke omgevingen. Uiteraard voldoen onze zuurstof manometers hieraan.

Alleen voor druk in zuurstofgas

Het is voor de veiligheid en levensduur van een zuurstof manometer dat alleen druk in zuurstofgas gemeten wordt met het instrument. Gebruik deze manometer nooit voor andere gassen of vloeistoffen. Dat kan namelijk leiden tot zeer gevaarlijke situaties, om van de schade aan het instrument nog maar te zwijgen.

Blow-out functie

De zuurstofmanometers in ons assortiment zijn uitgerust met een explosiebeveiliging. Dat betekent dat er aan de achterkant van het instrument een rubberen schijf is bevestigd, die bij hevige overdruk van de manometer af zal schieten zodat de opgebouwde druk veilig weg kan richting de achterkant. Zo wordt voorkomen dat het hele instrument uit elkaar spat en rondvliegend glas of andere splinters eventuele omstanders kan verwonden.

Natuurlijk is het allerbelangrijkst om zo’n explosie te voorkomen. Zorg er daarom voor dat u een drukmeter aanschaf met ruim voldoende schaalbereik. De maximale zuurstofdruk in het geval van stabiele druk, mag maximaal 75% zijn van de maximale schaalwaarde, en bij een variabele druk dient deze maximaal tweederde van die schaalwaarde te zijn. Op deze manier is er een ruime speling en kan de druk wat oplopen zonder dat dit gevolgen heeft. Verder is het belangrijk dat de manometer minimaal 20 mm verwijderd zijn van muren of panelen, zodat de blow-out beveiliging en de opgebouwde druk veilig en vrij weg kan.

Om een lange levensduur en correcte werking te garanderen, is het verder belangrijk om de zuurstof manometer periodiek te laten kalibreren. Ook dit kan EMVO Techniek voor u uitvoeren in ons moderne kalibratiestation. Binnen één à twee werkdagen sturen wij uw drukmeter retour!

Wilt u meer informatie over onze zuurstof manometers? Twijfelt u welk model u precies nodig heeft? Of heeft u een zuurstof manometer die u ter reparatie of kalibratie wilt aanbieden? Neem gerust contact met ons op voor vrijblijvend en professioneel advies!

Accurate diagnose van uw behoeftes

Vrijblijvend en kosteloos een offerte binnen 24 uur

Focus op oplossings- en klantgerichtheid