Zuurstof manometers

Type 8600
Kastdiameter 63 mm
Kast staal, goudkleur gelakt
Aansluiting 1/4"BSP messing onder
Buisveer koperlegering
Mechanisme messing
Ruit kunststof
Klasse 2.5
Uitvoering met blow-out en zuurstof kenmerk
Zuurstof manometers
Type 8600
Kastdiameter 63 mm
Kast staal, goudkleur gelakt
Aansluiting 1/4"BSP messing onder
Buisveer koperlegering
Mechanisme messing
Ruit kunststof
Klasse 2.5
Uitvoering met blow-out en zuurstof kenmerk
Van hoog naar laag sorteren

2 producten

per pagina
Bestelcode prijs Bereik Omschrijving Insteek mm Bereik °C
290002
€ 16,75
0 - 16
MANOMETER 8600 63MM 0-16 ZUURST
290004
€ 16,75
0 - 315
MANOMETER 8600 63MM 0-315 ZUURST
Van hoog naar laag sorteren

2 producten

per pagina

Wanneer u gebruik wilt maken van een zuurstof manometer, moet deze natuurlijk van goede kwaliteit zijn. Immers zijn de nauwkeurigheid en levensduur van zuurstof manometers cruciale elementen. Gelukkig staat EMVO Techniek klaar voor u! Als groothandel in manometers en industriële thermometers kunt u bij ons gegarandeerd de hoogste kwaliteit zuurstof manometers vinden. Daarnaast behouden we positieve relaties met Europese fabrikanten, waardoor u uw manometer ook nog razendsnel in huis hebt! Aarzel niet langer, en vraag meteen een offerte aan! Weet u nog niet zeker welke manometer geschikt is voor uw gebruik? Neem dan contact met ons op, we helpen u graag!

Uw partner voor manometers en thermometers

Als u voor EMVO Techniek kiest, dan kiest u voor kwaliteit, oplossings- en klantgerichtheid en efficiency. Door onze positieve relaties met Europese fabrikanten kunnen wij ook mano- en thermometers van Europese kwaliteit vervaardigen. Naast het feit dat we hoge kwaliteit materialen gebruiken, beschikken onze medewerkers over specialistische vakkennis en diepgaande productkennis. Deze bekwaamheid gebruikt ons team niet alleen om hoogwaardige producten te maken, maar ook om u, onze klant, te voorzien van deskundig en persoonlijk advies. Zo weet u zeker dat het product dat wij u aanraden perfect te gebruiken is voor uw specifieke toepassing. Ook kunt u daardoor bij ons terecht voor reparatie en kalibratie van uw mano-en thermometers. Wij hebben daarnaast ook een complete en modern uitgeruste werkplaats waar we uw manometer speciaal op maat kunnen maken. Heeft u al de ideale zuurstof manometer kunnen vinden? Vraag dan snel een offerte aan!

Zuurstof manometers en meer

Onze zuurstof manometers zijn verkrijgbaar in twee verschillende uitvoeringen: één met een bereik tot 16 bar, en één met een bereik tot 315 bar. Verder zijn er geen verschillen: ze hebben beide een onderaansluiting van messing en een diameter van 63 mm.

Klasse 2.5

Onze zuurstofmanometers vallen beide in de klasse 2.5. Dat wil zeggen dat ze een maximale nauwkeurigheidsafwijking hebben van 2,5%. Bij een bereik van 16 bar, is de maximale afwijking dus 0,4 bar.

Blow-out functie

De zuurstofmanometers in ons assortiment zijn uitgerust met een explosiebeveiliging. Dat betekent dat er aan de achterkant van het instrument een rubberen schijf is bevestigd, die bij hevige overdruk van de manometer af zal schieten zodat de opgebouwde druk veilig weg kan richting de achterkant. Zo wordt voorkomen dat het hele instrument uit elkaar spat en rondvliegend glas of andere splinters eventuele omstanders kan verwonden.

Natuurlijk is het allerbelangrijkst om zo’n explosie te voorkomen. Een belangrijke voorzorgsmaatregel is bijvoorbeeld om een drukmeter aan te schaffen die ruim voldoende schaalbereik heeft. De maximale zuurstofdruk in het geval van stabiele druk, mag maximaal 75% zijn van de maximale schaalwaarde, en bij een variabele druk dient deze maximaal tweederde van die schaalwaarde te zijn. Op deze manier is er een ruime speling en kan de druk wat oplopen zonder dat dit gevolgen heeft. Verder is het belangrijk dat de manometer minimaal 20 mm verwijderd zijn van muren of panelen, zodat de blow-out beveiliging en de opgebouwde druk veilig en vrij weg kan.

Bij EMVO Techniek kunt u natuurlijk ook terecht voor andere manometers en thermometers. Zo beschikken wij over:

Net zoals onze zuurstof manometers zijn onze andere producten van uitmuntende kwaliteit en bent u gegarandeerd van dezelfde service. Mocht u meer informatie willen over onze andere producten, dan kunt u op onze website kijken of contact met ons opnemen. We helpen u graag!

Accurate diagnose van uw behoeftes

Vrijblijvend en kosteloos een offerte binnen 24 uur

Focus op oplossings- en klantgerichtheid