Bourdon manometer

Bent u op zoek naar een bourdon of buisveer manometer voor het meten van druk? In Nederland is EMVO Techniek een grote, erkende groothandel op het gebied van manometers en thermometers. U kunt daarom uitstekend bij ons terecht voor een groot aanbod aan manometers in verschillende kastmaterialen en uitvoeringen. Vraag een offerte aan voor uw bourdon manometer. Voor passend advies contacteert u ons via +31(0)413-473039 of [email protected]. Een korte vraag stelt u eenvoudig door gebruik te maken van onze live-chat.

Meten overdruk in water of vloeistoffen

Nauwkeurigheid is bij het meten van overdruk, onderdruk of verschildruk erg belangrijk. Heeft u een manometer nodig voor een industriële toepassing? EMVO Techniek heeft een uitgebreid assortiment van manometers voor explosie gevaarlijke omgevingen. Deze voldoen aan alle eisen op het gebied van de ATEX 94/9/EC en IECEx regelgeving. U kunt denken aan de volgende manometers:

Voor meer informatie over één van de bovenstaande meetinstrumenten verzoeken wij u om contact met ons op te nemen. Wij voorzien u van passend advies, zodat u hét juiste meetinstrument voor uw toepassing verkrijgt.

Hoe werkt een Bourdon manometer?

Een Bourdon manometer wordt ook wel een buisveermanometer genoemd en is vernoemd naar het metalen buisje, meestal van messing, waarmee de druk gemeten wordt. Het buisje is van binnen hol heeft de vorm van een C of een spiraal. Hoe hoger de te meten druk, hoe langer het buisje. Verder is de doorsnee niet precies rond, maar eerder ovaal; het is wat afgeplat. Aan één kant is het buisje open. Wanneer er druk wordt uitgeoefend op de binnenwand van de buisveer, zal de doorsnede wat minder ovaal worden, waardoor de buis rechter zal trekken. Die beweging wordt aan het gesloten uiteinde via een mechanisme met allerlei koppelingen en tandwieltjes uitvergroot worden en omgezet in een roterende aanwijsnaald. Op een schaalverdeling zal die naald aangeven wat de druk van het medium is. Wanneer de druk afneemt, zal het buisje zijn oorspronkelijke C-vorm weer terugkrijgen en trekt de wijzer op de wijzerplaat ook weer terug naar links.

Mogelijkheden

U kunt bij ons bourdon manometers bestellen met veel verschillende schaalverdelingen, afhankelijk van de normale druk van het te meten medium. Ook qua nauwkeurigheidsklasse valt er veel te kiezen. Daarnaast kunt u kiezen voor een bourdon manometer in bar, of in een andere drukeenheid. Verder zijn er ook verschillen te benoemen op het gebied van:

  • Aansluitingspositie (onder of achter);
  • Montagewijze;
  • Behuizing;
  • Grootte.

Wij begrijpen dat het vaak lastig is om de juiste manometer te kiezen. Wij helpen u dan ook graag bij het maken van de juiste keuze. Neem daarvoor gerust contact met ons op.

Opdruk

Wilt u de manometer laten personaliseren door er een opdruk van bijvoorbeeld uw bedrijfslogo op te laten zetten? Ook dat is bij ons mogelijk. Neem contact met ons op voor alle mogelijkheden.

Analoog of digitaal

Al sinds 1982 is EMVO Techniek úw groothandel in manometers, thermometers en druktransmitters. Vandaag de dag kunnen wij rekenen op een professioneel netwerk van Europese fabrikanten, dat we zorgvuldig opgebouwd hebben. Hierdoor kunnen wij u een compleet aanbod presenteren met betrekking tot meetinstrumenten, zowel analoog als digitaal. U heeft hierbij keuze uit verschillende soorten, kastmaterialen én uitvoeringen. Onze medewerkers beschikken over de specialistische kennis die nodig is om uit te leggen wat een drukmeter is en hoe het werkt. Kortom, EMVO Techniek is úw groothandel in meetinstrumenten.

Plaats uw bestelling

Koop uw bourdon manometer via onze website en verkrijg uw meetinstrument binnen enkele werkdagen in huis. Heeft u vragen? Neemt u dan gerust contact met ons op. Als groothandel in drukmeters helpen wij u graag.

Accurate diagnose van uw behoeftes

Vrijblijvend en kosteloos een offerte binnen 24 uur

Focus op oplossings- en klantgerichtheid