Drukmeter water

Zoekt u een manometer voor het meten van overdruk, onderdruk of verschildruk in water? Bekijk dan de mogelijkheden bij EMVO Techniek en vraag een offerte aan. Met een waterdrukmeter van EMVO Techniek bent u gegarandeerd van een betrouwbaar en kwalitatief hoogstaand instrument. Bovendien bieden wij alle service rondom advies, reparatie en kalibratie van instrumenten. EMVO Techniek: wij kunnen de druk aan.

Een waterdrukmeter voor alle soorten druk

Met een ruime voorraad van drukmeters in diverse uitvoeringen en kastmaterialen kunt u bij ons terecht voor verschillende soorten manometers. U vindt in het menu onze manometers onder:

Geschikte manometer voor waterdruk

Water is een corrosieve vloeistof. Het is dan ook belangrijk dat de manometer en het mechanisme zijn gemaakt van een materiaal dat daartegen bestand is. Onze manometers volledig gemaakt van rvs zijn geschikt voor het meten van druk in water. RVS, oftewel roestvast staal, bestaat uit een staallegering waaraan een kleine hoeveelheid chroom is toegevoegd. Dat zorgt ervoor dat het materiaal bijna niet kan gaan roesten.

Waterdruk moet gemeten worden in tal van omgevingen. U kunt daarbij denken aan huishoudelijke toepassingen, zoals de waterdruk in de cv-ketel, maar ook in commerciële omgevingen zoals zwembaden of in de industrie. Manometers zijn onmisbaar voor het meten van waterdruk. Ze zijn zeer onderhoudsvriendelijk en het gebruik ervan is simpel.

Statische of dynamische druk

Welke manometer u nodig heeft voor het meten van waterdruk, hangt ook af van het type druk dat u wilt meten: statische, dynamisch of totale druk. Statische druk is de druk die het water in alle richtingen heeft. Wanneer water stilstaat, is de druk in alle richtingen gelijk. Wanneer het in beweging komt, zal de druk toenemen in de richting waar het water heen stroomt. Die druk, dat is de dynamische druk. Wanneer de statische en de dynamische druk bij elkaar worden opgeteld, is het resultaat daarvan de totale oftewel stagnatiedruk.

Waarom een waterdrukmeter kopen bij EMVO Techniek?

U kiest voor EMVO Techniek wanneer u voor kwaliteit, betrouwbaarheid en persoonlijke service gaat. Zo kunt u altijd bij ons rekenen op een advies op maat. EMVO Techniek is al sinds 1982 als groothandel gericht op mano- en thermometers. Hierdoor kunt u rekenen op een vakspecialist die weet wat er speelt en sterke relaties op heeft weten te bouwen met Europese fabrikanten. Met andere woorden kunt u altijd rekenen op kwaliteit, flexibiliteit én een snelle levering. Tot slot heeft EMVO Techniek een moderne werkplaats voor het reviseren, kalibreren én repareren van meetinstrumenten. Door uw waterdruk manometer periodiek te laten controleren in onze werkplaats, zorgt u ervoor dat de drukmeter altijd correct de druk in het water aangeeft.

Koop uw waterdrukmeter online

Heeft u vragen over één van onze producten of wilt u meer inzicht in de mogelijkheden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. U kunt onze catalogus downloaden voor een totaaloverzicht van al onze meetinstrumenten. EMVO Techniek: voor betrouwbare en nauwkeurige drukmeters die de druk in water meten.

Accurate diagnose van uw behoeftes

Vrijblijvend en kosteloos een offerte binnen 24 uur

Focus op oplossings- en klantgerichtheid