Drukmeter water

Zoekt u een drukmeter voor het meten van overdruk, onderdruk of verschildruk in water? Bekijk dan de mogelijkheden bij EMVO Techniek en vraag een offerte aan. Als groothandel in manometers en thermometers bieden wij hét complete instrumentenpakket aan met betrekking tot drukmeters. EMVO Techniek: wij kunnen de druk aan.

Digitale drukmeter voor druk in water

Met een ruime voorraad van drukmeters in diverse uitvoeringen en kastmaterialen kunt u bij ons terecht voor verschillende soorten manometers. U vindt in het menu onze manometers onder:

Geschikte drukmeter voor water

Water is een corrosieve vloeistof. Het is dan ook belangrijk dat de manometer en het mechanisme zijn gemaakt van een materiaal dat daartegen bestand is. Onze manometers volledig gemaakt van rvs zijn geschikt voor het meten van druk in water. RVS, oftewel roestvast staal, bestaat uit een staallegering waaraan een kleine hoeveelheid chroom is toegevoegd. Dat zorgt ervoor dat het materiaal bijna niet kan gaan roesten.

Waterdruk moet gemeten worden in tal van omgevingen. U kunt daarbij denken aan huishoudelijke toepassingen, zoals de waterdruk in de cv-ketel, maar ook in commerciële omgevingen zoals zwembaden of in de industrie. Manometers zijn onmisbaar voor het meten van waterdruk. Ze zijn zeer onderhoudsvriendelijk en het gebruik ervan is simpel.

Statische of dynamische druk

Welke manometer u nodig heeft voor het meten van waterdruk, hangt ook af van het type druk dat u wilt meten: statische, dynamisch of totale druk. Statische druk is de druk die het water in alle richtingen heeft. Wanneer water stilstaat, is de druk in alle richtingen gelijk. Wanneer het in beweging komt, zal de druk toenemen in de richting waar het water heen stroomt. Die druk, dat is de dynamische druk. Wanneer de statische en de dynamische druk bij elkaar worden opgeteld, is het resultaat daarvan de totale oftewel stagnatiedruk.

Waarom een drukmeter kopen bij EMVO Techniek?

Wilt u een drukmeter bestellen voor het meten van druk in water of een andere vloeistof? Wij leggen graag aan u uit waarom u moet kiezen voor EMVO Techniek. Zo kunt u altijd bij ons rekenen op een advies op maat. EMVO Techniek is al sinds 1982 als groothandel gericht op mano- en thermometers. Hierdoor kunt u rekenen op een vakspecialist die weet wat er speelt. Verder hebben wij door de jaren heen sterke relaties weten op te bouwen met Europese fabrikanten. Met andere woorden kunt u altijd rekenen op kwaliteit, flexibiliteit én een snelle levering. Tot slot biedt EMVO Techniek een vakkundige werkplaats voor het reviseren, kalibreren én repareren van meetinstrumenten. Zorg ervoor dat uw drukmeter altijd de juiste druk in water kan meten. Laat uw regel- en meetcomponenten daarom regelmatig controleren in onze werkplaats.

Koop uw waterdrukmeter online

Heeft u vragen over één van onze producten of wilt u meer inzicht in de mogelijkheden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. U kunt onze catalogus downloaden voor een totaaloverzicht van al onze meetinstrumenten. EMVO Techniek: voor betrouwbare en nauwkeurige drukmeters die de druk in water meten.

Accurate diagnose van uw behoeftes

Vrijblijvend en kosteloos een offerte binnen 24 uur

Focus op oplossings- en klantgerichtheid