Lagedruk manometers (in Millibar)

Categories

Lagedruk manometers (in Millibar)

Heeft u een lage druk manometer nodig? Bij EMVO Techniek vindt u altijd de manometer die u zoekt. Producent en groothandel. EMVO Techniek bestaat al 40 jaar en is niet alleen een groothandel voor manometers en thermometers. We fabriceren ze ook. Wij hebben dan ook het grootste assortiment aan meters op voorraad.

Wat is een manometer?

Een manometer is een drukmeter. Het is een instrument die de druk van een gas of een vloeistof in een systeem kan meten. Via een naald op een wijzerplaat met een bepaalde schaalverdeling kan de druk worden afgelezen. De meeste manometers werken volgens het buisveerprincipe.

Waarom druk meten?

Het is belangrijk om te weten wat de druk is van het gas of de vloeistof die in een proces gebruikt worden. In de eerste plaats om de kwaliteit van dat proces te waarborgen, maar ook om te kunnen zien of er sprake is van een lek of drukopbouw of -afname.

Wat voor soorten drukmeters zijn er?

De meest voorkomende druk manometers zijn:

  • Doosveermanometers;
  • Buisveermanometers;
  • Hydraulische manometers;
  • Membraanmanometers;
  • Metaalmanometers.

Deze laatste is de manometer die het meest gebruikt wordt. Hij zit onder andere verwerkt in cv-ketels.

Lage druk manometers

Voor het meten van lage druk zijn er speciale lage druk manometers. Deze worden na de drukregelaar geplaatst door middel van een T-stuk in de leiding of aan de drukregelaar zelf. Hiermee kunt u de ingestelde werkdruk van gas of perslucht nauwkeurig aflezen.

Vragen en contact

Kijkt u eens rustig rond in onze voorraad op de website, u zult zien dat er van alles mogelijk is. Mocht u er niet uitkomen, neemt u dan gerust contact met ons op, wij voorzien u graag van advies. Ook als u al heeft gezocht wat u vond, kunt u uiteraard contact met ons opnemen voor een vrijblijvende offerte.

Accurate diagnose van uw behoeftes

Vrijblijvend en kosteloos een offerte binnen 24 uur

Focus op oplossings- en klantgerichtheid