Manometer kalibreren: Supersnel, inclusief rapport

Bij EMVO Techniek kunt u uw manometer laten kalibreren. Dat kan zowel eenmalig als periodiek. Dankzij ons geautomatiseerde kalibratiestation gaat dit razendsnel: wanneer uw manometer bij ons binnenkomt, kunnen we het instrument meestal dezelfde dag nog kalibreren en retourneren, inclusief kalibratierapport. Ook wanneer u een nieuwe manometer bij ons koopt, kunnen wij deze natuurlijk voor u kalibreren en voorzien van een kalibratierapport.

Als groothandel én fabrikant hebben wij al meer dan 40 jaar de kennis en de mensen in huis om ervoor te zorgen dat uw manometers altijd naar behoren werken.

Manometer reparatie en revisie

Ook voor het repareren van uw manometer kunt u EMVO Techniek inschakelen. In onze werkplaats kunnen onze technische specialisten veel defecten en storingen aan uw drukmeter oplossen. Is uw manometer kapot? En wilt u weten of het defect te repareren is? Vaak is er nog gewoon wat aan te doen en loont het de moeite om uw instrument ter reparatie aan te bieden. Wij adviseren u graag!

Calibration station / kalibratiestation / kalibrierung
Calibration report / Kalibratierapport / Kalibrierungsbericht

Wat is kalibreren?

Bij het kalibreren van een manometer wordt de foutmarge van het instrument vergeleken met een nauwkeurig referentiemeetinstrument. EMVO Techniek heeft hiervoor een volledig geautomatiseerd kalibratiestation in huis. Daarmee worden verschillende waardes gecontroleerd binnen het meetbereik van de manometer, waarbij ook het nulpunt en de maximale waarde gecheckt worden. Als de foutmarge van de gekalibreerde manometer groter is dan gewenst, wordt er ingegrepen om de waardes weer binnen de marge te krijgen. Wij maken altijd een kalibratierapport op, zodat u de gegevens altijd kunt bekijken.

Waarom een manometer kalibreren?

Het periodiek kalibreren van manometers is van essentieel belang. U moet kunnen vertrouwen op de juiste werking van uw instrument. Wanneer de druk van het medium op de manometer niet goed wordt weergegeven, is de kans namelijk groot dat uw systeem ontregeld of zelfs beschadigd raakt. Dat brengt niet alleen veel kosten met zich mee; het kan ook gevaarlijk zijn voor mensen in de omgeving. Door allerlei factoren, zoals trillingen en vibraties, drukpieken, drukstoten of mechanische spanningen, kan een manometer na verloop van tijd minder goed gaan werken. De nauwkeurigheid kan minder worden en onderdelen kunnen beschadigd raken.

Manometer kalibreren: Hoe vaak?

Om een betrouwbare werking van het drukmeetinstrument te garanderen, wordt aanbevolen om de manometer minimaal éénmaal per jaar te laten kalibreren. Dit is bovendien verplicht om te voldoen aan de ISO-audits en de IMO-regelgeving. U ontvangt daarvoor ook altijd een kalibratierapport van ons.

Stuur uw manometer ter kalibratie

Wilt u uw manometer laten kalibreren? Stuur uw instrument dan op naar:

EMVO Techniek
Marie Curiestraat 2
5491DD Sint Oedenrode

Binnen 24 uur na ontvangst kalibreren wij uw drukmeter. Samen met een officieel kalibratierapport, krijgt u uw manometer daarna weer retour (meestal binnen één à twee werkdagen). U kunt bij ons ook een onderhoudscontract afsluiten als u dat wenst; dat geldt ook voor druktransmitters. Ontvangt u graag eerst een offerte? Of heeft u vragen over de kalibratie of reparatie van uw manometer of druktransmitter? Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen u graag verder!

Accurate diagnose van uw behoeftes

Vrijblijvend en kosteloos een offerte binnen 24 uur

Focus op oplossings- en klantgerichtheid