Manometer kalibreren: Supersnel, inclusief rapport

Bij EMVO Techniek kunt u uw manometer periodiek laten kalibreren. Dat gaat dankzij ons geautomatiseerde kalibratiestation razendsnel: wanneer uw manometer bij ons binnenkomt, kunnen we het instrument meestal dezelfde dag nog kalibreren en terugsturen, inclusief kalibratierapport.

Als groothandel én fabrikant hebben wij al meer dan 40 jaar de kennis en de mensen in huis om ervoor te zorgen dat uw manometers altijd naar behoren werken. Meer weten? Neem vandaag nog contact met ons op!

Manometer reparatie en revisie

Ook voor het repareren van uw manometer kunt u EMVO Techniek inschakelen. In onze werkplaats kunnen onze technische specialisten veel defecten en storingen aan uw drukmeter oplossen. Is uw manometer kapot? En wilt u weten of het defect te repareren is? Neem dan even contact met ons op. Wij zullen er dan alles aan doen om u weer van een perfect werkende manometer te voorzien.

Wat is kalibreren

Bij het kalibreren van een manometer wordt de foutmarge van het instrument vergeleken met een nauwkeurig referentiemeetinstrument. EMVO Techniek heeft hiervoor een volledig geautomatiseerd kalibratiestation in huis. Daarmee worden verschillende waardes gecontroleerd binnen het meetbereik van de manometer, waarbij ook het nulpunt en de maximale waarde gecheckt wordt. Als de foutmarge van de gekalibreerde manometer groter is dan gewenst, moet er worden ingegrepen, zodat de waardes weer binnen de marge vallen. Wij maken altijd een kalibratierapport op, zodat u de gegevens altijd kunt bekijken.

Waarom een manometer kalibreren

Het periodiek kalibreren van manometers is van essentieel belang. U moet kunnen vertrouwen op de juiste werking van uw instrument. Wanneer de druk van het medium op de manometer niet goed wordt weergegeven, is de kans namelijk groot dat uw systeem ontregeld of zelfs beschadigd raakt. Dat brengt niet alleen veel kosten met zich mee; het kan ook gevaarlijk zijn voor mensen in de omgeving. Door allerlei factoren, zoals trillingen en vibraties, drukpieken, drukstoten of mechanische spanningen, kan een manometer na verloop van tijd minder goed gaan werken. De nauwkeurigheid kan minder worden en onderdelen kunnen beschadigd raken.

Manometer kalibreren: Hoe vaak?

Om een betrouwbare werking van het drukmeetinstrument te garanderen, wordt aanbevolen om de manometer minimaal éénmaal per jaar te laten kalibreren. Dit is bovendien verplicht om te voldoen aan de ISO-audits en de IMO-regelgeving. U ontvangt daarvoor ook altijd een kalibratierapport van ons.

Contact

U kunt bij ons een onderhoudscontract afsluiten als u dat wenst; dat geldt ook voor druktransmitters. Heeft u hier vragen over? Of wilt u meer weten over het repareren of kalibreren van manometers bij EMVO Techniek? Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen u graag verder!

Accurate diagnose van uw behoeftes

Vrijblijvend en kosteloos een offerte binnen 24 uur

Focus op oplossings- en klantgerichtheid