Volledig RVS

Categories

Volledig RVS

Emvo Techniek is al meer dan 40 jaar specialist op het gebied van manometers, thermometers en drukmeters. Als groothandel hebben wij altijd een ruim assortiment op voorraad. Ook als u een manometer volledig uitgevoerd in rvs nodig heeft, kunnen wij u verder helpen.

Wat is rvs?

Rvs staat voor roestvast staal (dus niet voor roestvrij staal, wat ook vaak gezegd wordt). Het is een legering van ijzer en koolstof waaraan chroom is toegevoegd. Het deel chroom beslaat minimaal 10,5% en zorgt ervoor dat de corrosiebestendigheid van het staal flink verhoogd wordt. Het vormt een dun, zuurstofdicht laagje aan het oppervlak, wat ervoor zorgt dat het staal niet gaat roesten. Soms worden er nog extra elementen toegevoegd aan de legering zoals nikkel, mangaan of niobium om de corrosiebestendigheid verder te verhogen.

Droge manometers van volledig rvs

In ons assortiment hebben wij ook een tweetal modellen manometers voor droge toepassing waarvan de behuizing volledig van rvs is, inclusief de aansluiting. Ze zijn geschikt voor neutrale media zoals lucht, water en olie en kunnen omgevingstemperaturen aan van tussen de -20º en +65ºC, en het te meten medium mag een maximum temperatuur hebben van 100ºC. Ze werken volgens het Bourdon-principe en beide modellen zijn verkrijgbaar in verschillende maten:

  • Model 7021
    - Heeft een rvs onderaansluiting Kastdiameter van 63 mm: heeft een blow-out bescherming aan de bovenkant.
    - Kastdiameter van 100mm: heeft een blow-out bescherming aan de achterkant.
  • Model 7025
    - Heeft een rvs achteraansluiting.
    - Is verkrijgbaar met een kastdiameter van 63 mm en een kastdiameter van 100 mm.

Uiteraard kunt u kiezen uit een groot aantal schaalverdelingen voor beide modellen, zodat u altijd de manometer vindt die past bij u.

Advies en contact

Wij staan met onze productkennis graag voor u paraat om u te adviseren bij het maken van uw keuze. Neem dan ook vrijblijvend contact met ons op als u vragen heeft of graag een offerte van ons wilt ontvangen.

Accurate diagnose van uw behoeftes

Vrijblijvend en kosteloos een offerte binnen 24 uur

Focus op oplossings- en klantgerichtheid