Manometer in bar

EMVO Techniek is al sinds 1982 gespecialiseerd in manometers en industriële thermometers. Met een groot en stabiel Europees netwerk van fabrikanten kunnen wij snel manometers en thermometers leveren voor elke toepassing. Hoewel ook andere eenheden mogelijk zijn, zijn onze manometers standaard voorzien van een schaal in bar. Waarom dat zo is, leggen we u graag uit.

Manometer in bar, Pascal of kg/cm²

Over de hele wereld bestaan veel verschillende drukeenheden. In West-Europa is de bar de standaard drukeenheid op meetinstrumenten, maar in andere delen van de wereld worden weer andere gebruikt. Zo is in Noord-Amerika de psi (Pound per square inch) gangbaar, in Australië wordt gemeten met de kPa (Kilopascal) en in India en Korea rekent men met kg/cm² (Kilo per vierkante cm). Al deze eenheden zijn te berekenen aan de hand van de SI-eenheid Pascal.

Pascal

In het Internationale Stelsel van Eenheden, oftewel het SI-stelsel, is de standaard eenheid voor druk de Pascal. De Pascal is echter een hele kleine meeteenheid. Bijvoorbeeld: de luchtdruk op zeeniveau is ongeveer 1 bar, maar in Pascal is dat 100.000 Pa. In een cv-ketel moet de juiste druk tussen de 150.000 en 200.000 Pa liggen. Zo’n kleine meeteenheid is natuurlijk niet praktisch bij het meten van druk in de meeste media. Zelfs bij lage druk en kleine drukverschillen zouden de getallen al snel veel te groot en onhandelbaar worden.

Lage druk manometers in bar

Wilt u druk meten in een medium met een lage druk? Daarvoor hebben we bij EMVO speciale lagedruk manometers in millibar. Ook voor onderdruk, dus voor metingen van 0 bar of minder, zijn deze lagedruk manometers geschikt. Natuurlijk kunt u kiezen uit verschillende drukbereiken. Verder is de nauwkeurigheid altijd aangegeven met een klasse. Een klasse 1.6 heeft een maximale afwijking van 1,6% van het totale bereik van de manometer. Heeft u bijvoorbeeld een manometer met een bereik tot 300 millibar (mbar) dan is de maximale afwijking 0,016 x 300 = 4,8 mbar.

Manometer in andere drukeenheid dan bar

Wilt u toch een manometer die met een andere schaal werkt dan de barschaal? Ook dat is bij ons mogelijk. We kunnen uw manometer compleet naar uw wens samenstellen. Een andere oplossing is de digitale manometer. Veel van deze instrumenten kunnen de druk in verschillende eenheden aangeven, zodat u geen ingewikkelde berekeningen hoeft te doen bij het omrekenen van de ene naar de andere drukeenheid.

Contact

Wilt u meer weten over manometers in bar? Of bent u benieuwd wat er allemaal nog meer mogelijk is? Neemt u gerust contact op met ons; wij helpen u graag verder. Weet u niet welke manometer u moet kiezen? Wij adviseren u graag; met onze jarenlange ervaring en uitgebreide kennis ondersteunen wij u bij het maken van de juiste keuze.

Accurate diagnose van uw behoeftes

Vrijblijvend en kosteloos een offerte binnen 24 uur

Focus op oplossings- en klantgerichtheid