Vacuümmeter

Een vacuümmeter wordt toegepast voor het meten van de onderdruk. Bij EMVO Techniek vindt u een compleet assortiment van thermo- en manometers voor het meten van:

  • Onderdruk;
  • Overdruk;
  • Verschildruk.

In de meeste gevallen zijn vacuümmeters voorzien van een aansluitnippel met vier- of zeskant. Hierbij dient de meter met een passende sleutel gemonteerd te worden. Bent u op zoek naar een vacuümmeter of heeft u een beetje hulp nodig bij het aansluiten van uw meter? Raadpleeg de live-chat of neem contact met ons op voor meer informatie. Als groothandel in drukmeters helpen wij u graag.

Compleet aanbod (digitale) vacuümmeters

De nauwkeurigheid die uw vacuümmeter moet hebben, is afhankelijk van uw situatie en de toepassing ervan. Die nauwkeurigheid wordt aangegeven door het cijfer dat achter de klasse van de vacuümmeter staat. Klasse 1.0 bijvoorbeeld, heeft een maximale afwijking van 1% van het schaalbereik. Door gerichte samenwerkingen met vooraanstaande Europese fabrikanten weten wij voor elke situatie de gewenste (digitale) vacuümmeter te vinden. Bovendien kan EMVO Techniek door de ruime voorraad een snelle levering garanderen. Bel ons gerust op telefoonnummer: +31(0)413-473037 voor passend advies.

Schaal vacuümmeter

Een vacuümmeter heeft normaalgesproken een negatieve schaal omdat de onderdruk wordt gemeten. Dat is de druk onder de atmosferische druk. Volledig vacuüm wordt aangegeven met -1 barg, of -15 psig. Verschildruk wordt namelijk uitgedrukt in bar Gauge (barg), terwijl absolute druk in bar wordt uitgedrukt. Voor de psi (pounds per square inch; wordt nog veel gebruikt in de VS) geldt hetzelfde: de G achter de psi staat voor Gauge.

Manometer vacuüm: Hoe werkt het?

Wanneer de vacuümdruk wordt gemeten, wordt uitgegaan van de atmosferische druk. Dat is de standaard druk die zich op zeeniveau bevindt. De vacuümdruk wordt uitgedrukt in negatieve waarden, waar bij -1 barg, oftewel -15 psig, een volledig vacuüm betekent. Let op: Atmosferische druk is niet hetzelfde als absolute druk. Die laatste wordt namelijk gemeten vanuit het absolute nulpunt, dat lager ligt dan de atmosferische druk. Wilt u weten hoe een manometer werkt? Op deze pagina leggen we het u uit.

Toepassingen voor vacuümmeters

Vacuümmeters worden in veel takken van industrie toegepast. U kunt daarbij denken aan het vacuümeren van producten in de verpakkingsindustrie, maar ook in magazijnen en aan vele assemblagelijnen wordt gebruik gemaakt van vacuüm, en dus van vacuümmeters. De zogenaamde Pick & Place techniek is gebaseerd op vacuüm en wordt toegepast in robots en machines die producten oppakken, verzetten en plaatsen. Deze machines vinden we bijvoorbeeld in de auto-industrie, maar ook in bijvoorbeeld fabrieken voor microchips.

Betrouwbaarheid én nauwkeurigheid gegarandeerd

Als groothandel zijn wij gespecialiseerd in thermo- en manometers. Wij onderscheiden ons door vakmanschap, productkennis, service en efficiency. Heeft u een probleem met uw meter of een onverwachte storing? EMVO Techniek staat voor u klaar met reparatie én kalibratie van meters. U kunt eenvoudig problemen voorkomen door het regelmatig laten controleren van uw meter. Zo blijft ook de betrouwbaarheid en nauwkeurigheid van uw meter gegarandeerd. Het kalibreren én repareren van meters wordt uitgevoerd met gecertificeerde referentie-apparatuur.

Een vacuümmeter kopen

Wilt u een vacuümmeter kopen? Kies uw meter en bestel het instrument via ons contactformulier. Uiteraard kunt u ook contact met ons opnemen voor het plaatsen van een bestelling. Dit doet u eenvoudig via een mailtje naar emvo@emvo.nl of door te bellen naar +31(0)413-473037. Een totaaloverzicht van al onze thermo- en manometers vindt u in de catalogus. Zo kunt u eenvoudig een impressie te krijgen van de mogelijkheden. EMVO Techniek: wij kunnen de druk aan.

Accurate diagnose van uw behoeftes

Vrijblijvend en kosteloos een offerte binnen 24 uur

Focus op oplossings- en klantgerichtheid