Vacuümmeter

Een vacuümmeter wordt toegepast voor het meten van de onderdruk, oftewel de druk onder de atmosferische druk. De schaal van deze manometer is dan ook altijd negatief. en eindigt bij de nul. Bij EMVO Techniek vindt u een compleet assortiment manometers: met of zonder glycerine, digitaal of analoog, en met of zonder mogelijkheden voor paneelmontage. Bekijk de verschillende categorieën in het menu en vindt de vacuümmeter die u nodig heeft. Heeft u advies nodig? Onze servicedesk helpt u graag verder!

Compleet aanbod, ruime voorraad

EMVO Techniek werkt nauw samen met alle vooraanstaande Europese fabrikanten van manometers. Voor elke situatie kunnen wij dan ook de beste vacuümmeter voor u selecteren. Bovendien kunnen wij snel leveren omdat wij onze ruime voorraad altijd goed op peil houden. Heeft u speciale wensen, of voldoet een standaard meter niet voor u? Dan kunnen wij de vacuümmeter in onze werkplaats aanpassen aan uw behoeftes. Enkele voorbeelden van (digitale) vacuümmeters die u bij ons kunt kopen zijn:

Hoe werkt een vacuümmeter?

Wanneer de vacuümdruk wordt gemeten, wordt uitgegaan van de atmosferische druk. Dat is de standaard druk die zich op zeeniveau bevindt. De vacuümdruk wordt uitgedrukt in negatieve waarden, waar bij -1 barg, oftewel -15 psig, een volledig vacuüm betekent. Let op: Atmosferische druk is niet hetzelfde als absolute druk. Die laatste wordt namelijk gemeten vanuit het absolute nulpunt, dat lager ligt dan de atmosferische druk. Wilt u weten hoe een manometer werkt? Op deze pagina leggen we het u uit.

Welke vacuümmeter heeft u nodig?

U wilt natuurlijk zeker weten dat u de juiste vacuümmeter koopt. Wij helpen u graag bij het maken van uw keuze. Welke meter u nodig heeft, hangt in elk geval van een aantal factoren af, zoals:

  • Nauwkeurigheid
    De nauwkeurigheid van onze vacuümmeters varieert. Koopt u er één met Klasse 1.0? Dan heeft het instrument een maximale afwijking van 1% van het schaalbereik. Welke klasse u nodig heeft, is afhankelijk van uw situatie en de toepassing ervan.
  • Schaal en schaalbereik
    Een vacuümmeter heeft een negatieve schaal omdat de onderdruk wordt gemeten. Dat is de druk onder de atmosferische druk. Volledig vacuüm wordt aangegeven met -1 barg, of -15 psig. Verschildruk wordt namelijk uitgedrukt in bar Gauge (barg), terwijl absolute druk in bar wordt uitgedrukt. Voor de Psi (pounds per square inch; wordt nog veel gebruikt in de VS) geldt hetzelfde: de G achter de PSI staat voor Gauge.
  • Aansluiting
    In de meeste gevallen zijn vacuümmeters voorzien van een vier- of zeskantige aansluitnippel. Om de meter te monteren, heeft u een passende sleutel nodig.

Toepassingen voor vacuümmeters

Vacuümmeters worden in veel takken van industrie toegepast. U kunt daarbij denken aan het vacuümeren van producten in de verpakkingsindustrie, maar ook in magazijnen en aan vele assemblagelijnen wordt gebruik gemaakt van vacuüm, en dus van vacuümmeters. De zogenaamde Pick & Place techniek is gebaseerd op vacuüm en wordt toegepast in robots en machines die producten oppakken, verzetten en plaatsen. Deze machines vinden we bijvoorbeeld in de auto-industrie, maar ook in bijvoorbeeld fabrieken voor microchips.

Betrouwbaarheid gegarandeerd

Als groothandel zijn wij gespecialiseerd in thermo- en manometers. Wij onderscheiden ons door vakmanschap, productkennis, service en efficiency. Heeft u een probleem met uw meter of een onverwachte storing? EMVO Techniek staat voor u klaar met reparatie én kalibratie van meters. U kunt eenvoudig problemen voorkomen door het regelmatig laten controleren van uw meter. Zo blijft ook de betrouwbaarheid en nauwkeurigheid van uw meter gegarandeerd. Het kalibreren én repareren van meters wordt uitgevoerd met gecertificeerde referentie-apparatuur.

Een vacuümmeter kopen

Wilt u een vacuümmeter kopen? Kies uw meter en bestel het instrument via ons contactformulier. Uiteraard kunt u ook contact met ons opnemen voor het plaatsen van een bestelling of voor gratis en vrijblijvend advies. Stuur daarvoor een mailtje naar [email protected] of bel naar +31(0)413-473037. Wij helpen u graag!

Accurate diagnose van uw behoeftes

Vrijblijvend en kosteloos een offerte binnen 24 uur

Focus op oplossings- en klantgerichtheid