Vacuümmeter

Een vacuümmeter wordt toegepast voor het meten van de onderdruk. Bij Emvo Techniek vindt u een compleet assortiment van thermo- en manometers voor het meten van:

  • Onderdruk;
  • Overdruk;
  • Verschildruk.

In de meeste gevallen zijn vacuümmeters voorzien van een aansluitnippel met vier- of zeskant. Hierbij dient de meter met een passende sleutel gemonteerd te worden. Bent u op zoek naar een vacuümmeter of heeft u een beetje hulp nodig bij het aansluiten van uw meter? Raadpleeg de live-chat of neem contact met ons op voor meer informatie. Als groothandel in drukmeters helpen wij u graag.

Compleet aanbod (digitale) vacuümmeters

Afhankelijk van uw situatie én toepassing kiest u voor een meter met de juiste nauwkeurigheid. Die nauwkeurigheid wordt aangegeven door het cijfer dat achter de klasse van de vacuümmeter staat. Klasse 1.0 bijvoorbeeld, heeft een maximale afwijking van 1% van het schaalbereik. Door gerichte samenwerkingen met vooraanstaande Europese fabrikanten weten wij voor elke situatie de gewenste (digitale) vacuümmeter te presenteren. Bovendien kan Emvo Techniek met een grote voorraad een snelle levering garanderen. Bel ons gerust op telefoonnummer: +31(0)413-473037 voor passend advies.

Betrouwbaarheid én nauwkeurigheid gegarandeerd

Als groothandel zijn wij gespecialiseerd in thermo- en manometers. Wij onderscheiden ons door vakmanschap, productkennis, service en efficiency. Heeft u een probleem met uw meter of een onverwachte storing? Emvo Techniek staat voor u klaar met reparatie én kalibratie van meters. U kunt eenvoudig problemen voorkomen door het regelmatig laten controleren van uw meter. Zo blijft ook de betrouwbaarheid en nauwkeurigheid van uw meter gegarandeerd. Het kalibreren én repareren van meters wordt uitgevoerd met gecertificeerde referentie-apparatuur.

Schaal vacuümmeter

Een vacuümmeter heeft normaalgesproken een negatieve schaal omdat de onderdruk wordt gemeten. Dat is de druk onder de atmosferische druk. Volledig vacuüm wordt aangegeven met -1 barg, of -15 psig. Verschildruk wordt namelijk uitgedrukt in bar Gauge (barg), terwijl absolute druk in bar wordt uitgedrukt. Voor de psi (pounds per square inch; wordt nog veel gebruikt in de VS) geldt hetzelfde: de G achter de psi staat voor Gauge.

Werking vacuümmeter

Meestal wordt bij dit type manometer gebruik gemaakt van een buisveer, of Bourdon-buis. Dit is een C-vormig, afgeplat buisje van een buigzaam metaal dat vervormt naarmate de druk op de binnenwand toe- of afneemt. Aan één kant komt het te meten medium het buisje binnen. Wanneer de druk toeneemt, zal de C-vorm gedwongen worden rechter te buigen, waardoor het andere, gesloten uiteinde in beweging komt. Dat uiteinde zit vast aan een mechaniekje dat de beweging uitvergroot en doorgeeft aan een aanwijsnaald op een wijzerplaat met schaalverdeling. Daarop kunt u vervolgens de druk (het verschil tussen het medium en de atmosfeer: het vacuüm) aflezen.

Een vacuümmeter kopen

Wilt u een vacuümmeter kopen? Kies uw meter en bestel het instrument via onze webshop. Uiteraard kunt u ook contact met ons opnemen voor het plaatsen van een bestelling. Dit doet u eenvoudig via de live-chat, emvo@emvo.nl of +31(0)413-473037. Een totaaloverzicht van al onze thermo- en manometers vindt u in de catalogus. Zeer handig om een impressie te krijgen van de mogelijkheden. Emvo Techniek: wij kunnen de druk aan.

Accurate diagnose van uw behoeftes

Vrijblijvend en kosteloos een offerte binnen 24 uur

Focus op oplossings- en klantgerichtheid