Manometer werking

Het doel van een manometer is eenvoudig: Een manometer wordt gebruikt om druk te meten. De meest gebruikte manometer is de Bourdon of buisveermanometer, maar ook de membraan manometer wordt veel toegepast.

Bij de buisveermanometer wordt de druk gemeten door middel van een buisje dat zal vervormen wanneer de druk erop toeneemt. Dat zal leiden tot een naalduitslag.

Een membraanmanometer bevat een membraan dat tussen twee verschillende ruimtes zit. Het membraan zal ook vervormen naarmate de druk daarop toeneemt, wat via een mechanisme met wat tandwieltjes wordt omgezet in een naalduitslag.

Compleet assortiment van drukmeters

Emvo Techniek kent een groot assortiment met betrekking tot manometers en thermometers. Naast populaire instrumenten, zoals de digitale manometer, herbergt onze ruime voorraad speciale instrumenten. U kunt bij Emvo Techniek onder andere terecht voor:

Advies bij uw keuze

Bij Emvo Techniek vindt u manometers voor iedere professionele toepassing. Wij hebben vele jaren ervaring met het leveren van manometers in diverse branches. Durft u niet precies te zeggen welke manometer u dient te gebruiken? Wilt u meer informatie omtrent de werking van een manometer alvorens u een bestelling plaatst? Stel uw vragen via onze live-chat of neem contact op voor meer informatie. Wij zijn zowel beschikbaar per telefoon als mail.

Hoe werkt een manometer?

Met een manometer wordt gemeten of de druk in een bepaald medium gelijk blijft aan de atmosfeerdruk. Als die gelijk blijft, het mechanisme in balans blijven en niet vervormen, waardoor er niets gebeurt. Bij toenemende druk zal de wijzer op het afleesscherm gaan bewegen, omdat het buisje of het membraan in de manometer vervormt. Afhankelijk van grote of kleine drukverschillen kunnen wij u adviseren welke manometer voor uw situatie toereikend is. Ons specialisme op het gebied van manometers zorgt ervoor dat wij uitblinken in productkennis én efficiency.

Het gebruik en de aansluiting van manometers

Via de pagina montage- & gebruiksvoorschriften vindt u meer informatie over hoe u manometers kunt gebruiken én hoe u deze moet aansluiten. Voor een optimale werking van het instrument dient u deze goed te installeren. Bij montage- & gebruiksvoorschriften leggen wij dit stap voor stap uit.

Bij eenheden berekenen kunt u gemakkelijk en snel eenheden omrekenen. Ideaal om te bepalen aan welke eisen het instrument dient te voldoen.

Druk meten in vloeistof of gas

Welke soort manometer voor u het best geschikt is, hangt o.a. af van het te meten medium. Wanneer u bijvoorbeeld de druk wil meten in een corrosief medium, dan heeft u een manometer nodig gemaakt van rvs. Bij het meten van gevaarlijke media zoals verschillende zuren, zuurstof, giftige of brandbare stoffen, is een manometer die voorzien is van extra veiligheidsmaatregelen, absoluut noodzakelijk. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een blow out functie aan de achterkant. Hiermee wordt voorkomen dat bij te hoge druk geen lekken of barsten aan de voorkant gaan ontstaan, waardoor omstanders gewond zouden kunnen raken.

Contact

Wilt u meer informatie omtrent de werking van een manometer of het gebruik van meetinstrumenten? Heeft u interesse in het kopen van een manometer? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Accurate diagnose van uw behoeftes

Vrijblijvend en kosteloos een offerte binnen 24 uur

Focus op oplossings- en klantgerichtheid