Manometer werking

De werking van een manometer is eenvoudig. Een manometer wordt namelijk gebruikt om druk te meten. De meest gebruikte manometer is de metaalmanometer. Deze wordt onder andere in cv-ketels gebruikt. Bij Emvo Techniek vindt u manometers voor iedere professionele toepassing. Wij kennen een jarenlange ervaring met het leveren van manometers in diverse branches. Durft u niet precies te zeggen welke manometer u dient te gebruiken? Wilt u meer informatie omtrent de werking van een manometer alvorens u een bestelling plaatst? Stel uw vragen via onze live-chat of neem contact op voor meer informatie. Wij zijn zowel beschikbaar per telefoon als mail.

Hoe werkt een manometer?

Kort gezegd kijkt een manometer of de te meten druk gelijk blijft aan de atmosfeerdruk. Als dit gelijk blijft, zal de vloeistof aan beide kanten op hetzelfde niveau blijven. Afhankelijk van grote of kleine drukverschillen kunnen wij u adviseren omtrent welke manometer voor uw situatie toereikend is. Als rasspecialist op het gebied van manometers blinken wij uit in productkennis én efficiency.

Het gebruik en de aansluiting van manometers

Via de pagina montage- & gebruiksvoorschriften vindt u meer informatie over hoe u manometers kunt gebruiken én hoe u deze moet aansluiten. Voor een optimale werking van het instrument dient u deze goed te installeren. Bij montage- & gebruiksvoorschriften leggen wij dit stap voor stap uit.

Bij eenheden berekenen kunt u gemakkelijk en snel eenheden omrekenen. Ideaal om te bepalen aan welke eisen het instrument dient te voldoen.

Compleet assortiment van drukmeters

Emvo Techniek kent een groot assortiment met betrekking tot manometers en thermometers. Naast populaire instrumenten, zoals de digitale manometer, herbergt onze ruime voorraad speciale instrumenten. U kunt bij Emvo Techniek onder andere terecht voor:

Druk meten in water, lucht of gas

Wilt u meer informatie omtrent de werking van een manometer of het gebruik van meetinstrumenten? Heeft u interesse in het kopen van een manometer? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Accurate diagnose van uw behoeftes

Vrijblijvend en kosteloos een offerte binnen 24 uur

Focus op oplossings- en klantgerichtheid