Toepassingen voor Manometers

EMVO Techniek levert manometers aan bedrijven en ondernemers in de meest uiteenlopende branches. In allerlei toepassingen en processen moet de druk gemonitord en gecontroleerd worden om een veilige en efficiënte werking te garanderen. Van verwarmings- tot koelinstallaties, van hydrauliek tot pneumatiek en van installatietechniek tot lastechniek: manometers worden in bijna elke sector gebruikt.

Functie en uitvoering

Een manometer heeft altijd dezelfde functie: Het meten van druk in een gas of in een vloeistof. De uitvoering van een manometer kan echter wel steeds anders zijn. Dat heeft te maken met de omstandigheden waarin de manometer moet functioneren. Een manometer die ver onder zeeniveau wordt gebruikt, moet zeer sterk zijn en bestand tegen zeer hoge druk. En een manometer die zijn functie moet vervullen onder omstandigheden waar zich veel trillingen of drukstoten kunnen voordoen, heeft stabilisatie nodig in de vorm van bijvoorbeeld glycerine.

Op deze pagina vindt u informatie over verschillende toepassingsdomeinen waarin onze manometers een essentiële rol vervullen.

Pneumatiek

Pneumatiek

Pneumatiek is een technologie die lucht gebruikt om mechanische bewegingen te creëren. Deze technologie wordt heel vaak gebruikt in industriële toepassingen, zoals fabrieksautomatisering, gereedschapsmachines, verpakkingssystemen en meer. Onze manometers spelen een belangrijke rol bij de continuïteit van pneumatische processen.

Hydrauliek

Hydrauliek

In de hydrauliek worden onze manometers gebruikt om de druk van hydraulische vloeistoffen te meten, meestal olie. In de hydrauliek wordt gebruik gemaakt van vloeistoffen om mechanische kracht over te brengen. In veel industriële toepassingen is deze technologie terug te vinden, zoals in bouwmachines, industriële machines, vliegtuigen, etc. Met ET manometers kunnen de hydraulische processen gemonitord worden en zullen afwijkingen in de werking snel gesignaleerd worden.

Lastechniek

Lastechniek

In de lastechniek worden manometers vooral gebruikt om het drukniveau te meten in gassen. Denk bijvoorbeeld aan de druk van het lasgas, maar ook aan beschermgas voor lassen. Ook verwante thermische snijprocessen, zoals plasmasnijden en autogeen snijden, maken gebruik van manometers om een efficiënte snijwerking te waarborgen.

Vloerverwarming en cv-installaties

Vloerverwarming en cv-installaties

In cv-installaties, maar ook in vloerverwarmingssystemen, wordt altijd gebruik gemaakt van manometers. Die zijn namelijk essentieel om de verwarmingssystemen te monitoren en onderhouden. Met manometers worden de drukniveaus binnen de systemen gemeten en aangegeven. Ook bij het ontluchten van vloerverwarmingssystemen en cv-installaties komt een manometer van pas: door de druk te meten, kan men bepalen of er lucht in het systeem aanwezig is, en kan men vervolgens ontluchtingsprocedures uitvoeren.

Subsea: manometers onder zeeniveau

Subsea: manometers onder zeeniveau

Onder water worden manometers op vele manieren ingezet. Denk bijvoorbeeld aan onderzeeërs, (diepzee)duikers en wetenschappelijk onderzoek onder water, reparatie van leidingen op de bodem van de zee of onderwateroliebronnen. Onderwater instrumentatie moet bestand zijn tegen hoge druk en natuurlijk waterdicht zijn. Bij EMVO Techniek kunt u ook terecht voor manometers die ook onder extreme druk moeten presteren.

Offshore toepassingen

Offshore toepassingen

Bij allerlei activiteiten die plaatsvinden op zee of op de oceaan, zijn manometers nodig. Bij dit soort “offshore-activiteiten” is het belangrijk dat de manometers bestand zijn tegen een zoute omgeving, maar ook tegen sterke wind, golven en corrosie. Denk aan boor- en productieplatforms, maar ook andere installaties op het water zoals windmolenparken. Voor al dit soort toepassingen kan EMVO Techniek snel de juiste manometer leveren.

Petrochemische industrie

Petrochemische industrie

Manometers spelen in de petrochemische industrie een cruciale rol. Nauwkeurige drukmetingen zijn daar van essentieel belang voor de veiligheid, efficiëntie en de betrouwbaarheid van de verschillende processen rondom de verwerking van ruwe olie en aardgas tot chemische producten. Het is een industrie die een breed scala aan chemische processen omvat, en daarbij worden manometers veelvuldig ingezet.

Landbouw

Landbouw

Ook veel bedrijven uit de landbouwsector nemen hun manometers bij EMVO Techniek af. De druk in de verschillende systemen, zoals irrigatiesystemen en hydraulische systemen, moet immers goed in de gaten gehouden worden. Zo blijven processen en hulpmiddelen effectief kunnen bijvoorbeeld de groeiomstandigheden beter geregeld worden.

Zwembaden en zwembadbouwers

Zwembaden en zwembadbouwers

Manometers zijn bij zwembaden en zwembadinstallaties onmisbaar. Dat geldt voor particuliere zwembaden, maar zeker ook voor gemeentelijke zwembaden en bijvoorbeeld de vele zwemparadijzen met verschillende spectaculaire waterattracties. Denk aan golfslagmachines, glijbanen, wildwaterbanen, whirlpools en nog veel meer. EMVO Techniek legt graag uit op welke manieren onze manometers toegepast worden in de zwembadsector.

Installatietechniek

Installatietechniek

In de installatietechniek worden manometers gebruikt om de druk in verschillende systemen te meten. Het is belangrijk dat dit goed en nauwkeurig gebeurt, en dat de instrumenten bestand zijn tegen specifieke omstandigheden. Daarbij kan het gaan om extreme temperaturen, maar bijvoorbeeld ook om trillingen en drukstoten die zich kunnen voordoen. Bij EMVO Techniek kunnen we voor elke toepassing in de installatietechniek de juiste manometer leveren. Daarnaast bent u bij ons aan het juiste adres voor professioneel advies.

Industrie

Industrie

In de industrie zijn manometers nodig van zware kwaliteit. Ze moeten langdurig functioneren en te allen tijde betrouwbaar zijn, in welke omstandigheden dan ook. Bij EMVO Techniek vindt u een ruime voorraad manometers die geschikt zijn om te gebruiken in industriële omgevingen. Zoekt u iets specifieks? In onze werkplaats kunnen wij de manometers ook aanpassen aan uw wensen. Uiteraard kunt u ook bij ons terecht als u advies wilt; onze adviseurs helpen u graag verder!

Food industrie

Food industrie

Speciale aandacht verdient de food sector, oftewel de levensmiddelenindustrie. Op het gebied van manometers zijn de eisen vrij specifiek, zowel om veiligheidstechnische als om hygiënische redenen. Bij EMVO Techniek hebben we geschikte manometers voor elk proces binnen de levensmiddelenindustrie. Van lokale bakker tot internationale levensmiddelenfabrikant: onze meetinstrumenten voldoen aan alle eisen om langdurig en nauwkeurig te functioneren onder alle omstandigheden.

Accurate diagnose van uw behoeftes

Vrijblijvend en kosteloos een offerte binnen 24 uur

Focus op oplossings- en klantgerichtheid