Manometer hydrauliek

Omdat een hydrauliek manometer gevuld is met weerstandsolie, gaat deze langer mee dan andere instrumenten. Tevens zorgt deze olie ervoor dat condensvorming wordt voorkomen, wordt het mechaniek gesmeerd en kan de drukwaarde nauwkeuriger afgelezen worden. Hierdoor zijn hydrauliek manometers uitermate geschikt voor werkplaatspersen, straalcabines en zelfbouwprojecten. Bestel eenvoudig uw manometer bij EMVO Techniek en meet de gewenste druk. Neem hiervoor contact met ons op.

Werking van een hydrauliek manometer

Een hydraulische manometer is een meetinstrument dat de druk van een hydraulisch systeem aangeeft. Hij onderscheidt zich van andere manometers door het vaak grote schaalbereik. Er bestaan verschillende principes waarop de werking van een manometer gebaseerd is. Zo zijn er bijvoorbeeld membraanmanometers, Bourdonmanometers en balgmanometers.

Bourdon en balg

De meest gebruikte soort is de Bourdonmanometer, een techniek die al in de 19de eeuw is uitgevonden. Het Bourdonbuisje is een afgeplatte buis die gebogen is in de vorm van een C, die aan één kant open is zodat de te meten stof erin kan stromen, en aan de andere kant gesloten. Wanneer de druk in het te meten medium toeneemt, zal deze druk worden uitgeoefend op de binnenwand van de Bourdonbuis. Daardoor wordt de C-vorm rechter getrokken. Het gesloten uiteinde zal dan ook gaan bewegen en via tandwieltjes en scharnieren wordt die beweging doorgegeven aan de aanwijsnaald op de wijzerplaat. Zo kunt u vervolgens heel nauwkeurig de druk in het hydraulisch systeem aflezen.

Een variant op de Bourdonmanometer is de balgmanometer. Het werkingsprincipe is eigenlijk hetzelfde, maar in plaats van een C-vormig buisje, wordt in dit geval een veer gebruikt om de druk in de vloeistof te bepalen.

Luchtdruk en waterdruk meten

Via eenheden berekenen kunt u alles omrekenen. Zo weet u hoe nauwkeurig uw manometer dient te zijn. Twijfelt u over het juiste instrument en wilt u snel geholpen worden? Experts van EMVO Techniek adviseren u graag over welk instrument voor uw situatie toepasselijk is. Maak gebruik van de live-Chat voor een snel antwoord op uw vraag. Door ruime ervaring kennen wij voor iedere professionele toepassing het juiste instrument. Bent u werkzaam in een specialistische branche? Schroom dan niet om contact op te nemen, EMVO Techniek veert op van complexe vraagstukken.

Compleet assortiment van digitale manometers

Relatief nieuw in het assortiment van EMVO Techniek zijn digitale manometers. Deze zijn zeer geschikt voor industriële toepassingen. Bovendien zijn ze zeer gunstig in prijs! EMVO Techniek heeft diverse digitale manometers, volledig afhankelijk van de nauwkeurigheid. Zo hebben we instrumenten van 0.5% tot 0.02% nauwkeurigheid. Optioneel kunnen wij deze conform de ATEX en IECEx regelgeving afleveren. Dit betekent dat u de beschikking heeft over een explosieveilige manometer. Noodzakelijk wanneer er hoge eisen aan het instrument worden gesteld.

Koop uw hydraulische drukmeter

Met een ruime voorraad van diverse manometers zijn wij als groothandel dé specialist voor uw instrument. Bestel uw hydrauliek manometer, zodat u snel de beschikking over het instrument hebt. Heeft u specialistische kennis nodig alvorens u een bestelling plaatst? Schakel onze specialisten in, wij helpen u met de nodige informatie over onze instrumenten. Wij kennen voor iedere professionele toepassing het juiste instrument.

Accurate diagnose van uw behoeftes

Vrijblijvend en kosteloos een offerte binnen 24 uur

Focus op oplossings- en klantgerichtheid