Manometer hydrauliek

Manometer hydrauliek

In de hydrauliek worden onze manometers gebruikt om de druk van hydraulische vloeistoffen te meten, meestal olie. In de hydrauliek wordt gebruik gemaakt van vloeistoffen om mechanische kracht over te brengen. In veel industriële toepassingen is deze technologie terug te vinden, zoals in bouwmachines, industriële machines, vliegtuigen, etc. Met ET manometers met een rvs kast en glycerine, kunnen de hydraulische processen gemonitord worden en zullen afwijkingen in de werking snel gesignaleerd worden.

Drukmeting

Het meten van druk is essentieel in hydraulische systemen om ervoor te zorgen dat de vloeistof onder de juiste druk wordt gehouden. Die druk heeft namelijk directe invloed op de kracht die door de vloeistof wordt overgedragen op de bewegende delen van het systeem. Welk type manometer hiervoor gebruikt moet worden, hangt van verschillende factoren af, zoals de omstandigheden, het drukbereik dat nodig is en de nauwkeurigheid. Zowel analoge als digitale manometers kunnen hiervoor gebruikt worden.

Montage

In een hydraulisch systeem kunnen de manometers op verschillende strategische punten geplaatst worden. Denk bijvoorbeeld aan de hydraulische pompuitlaat, regelknoppen, hydraulische cilinders, en andere kritieke punten. Dit geeft operators en technici alle informatie die nodig is over de druk op verschillende locaties. Bij EMVO Techniek hebben we verschillende aansluitingen en montagemogelijkheden voor elk type manometer. Zo kan het gaan om een onder- of achteraansluiting, en zijn er ook drukmeters die d.m.v. een flens op een paneel geplaatst kunnen worden.

Veiligheid en prestaties

Voor de veiligheid, maar ook voor de prestaties is het meten en handhaven van de juiste druk in een hydraulisch systeem cruciaal. Overmatige druk kan leiden tot lekkages, beschadigde onderdelen en zelfs systeemstoringen, waardoor het hele proces in gevaar komt. Een betrouwbare manometer is dan ook van groot belang!

Kalibratie

ET manometers zijn afkomstig van de beste Europese fabrikanten en zijn heel betrouwbaar. Toch is het belangrijk om uw manometer regelmatig, in elk geval eens per jaar, te laten kalibreren om een juiste werking te blijven garanderen. Onze kalibratieservice is razendsnel. Binnen één à twee werkdagen heeft u uw manometer weer retour, inclusief kalibratierapport!

Wilt u advies?

Neem gerust even contact met ons op! Met onze ervaring van meer dan 40 jaar, kunnen wij u perfect adviseren over de aanschaf van de juiste manometers voor al uw pneumatische toepassingen. Bel direct naar 0413-473037 of stuur een mailtje naar [email protected].

Accurate diagnose van uw behoeftes

Vrijblijvend en kosteloos een offerte binnen 24 uur

Focus op oplossings- en klantgerichtheid