Digitale manometer

Bij EMVO Techniek koopt u makkelijk en snel de meest geschikte manometer voor uw toepassing. Een digitale manometer is voor veel toepassingen de juiste keuze, niet alleen vanwege de nauwkeurigheid, maar ook door de verschillende extra opties. Wij onderscheiden ons door ons ruime aanbod aan kwalitatief hoogwaardige producten. Daarnaast kunt u bouwen op onze diepgaande productkennis, efficiëntie en servicegerichtheid. Neem dan ook gerust contact met ons op als u advies nodig heeft.

 

U kunt bij ons niet alleen terecht voor standaard digitale manometers, maar ook voor digitale manometers met voeding. De toepassingen zijn eindeloos; denk bijvoorbeeld aan manometers voor pneumatische of hydraulische toepassingen en drukmeters voor de installatietechniek.

Waarom een digitale manometer?

Ten eerste is een digitale manometer nauwkeuriger dan een analoge manometer. Deze nauwkeurigheid wordt uitgedrukt in de klasse van het type manometer: een digitale manometer met klasse 0.5 bijvoorbeeld, kan een afwijking hebben van maximaal 0,5%.

Maar er zijn meer voordelen te benoemen, zoals bepaalde opties die wel mogelijk zijn op een digitale, maar niet op een analoge drukmeter. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Balkgrafiek: Op het display kunt u hiermee de trend van de gemeten druk aflezen. U ziet dus niet alleen wat de actuele druk is, maar ook of deze constant blijft, of juist een dalende of stijgende trend heeft;
  • Achtergrondverlichting: Dit kan een goede optie zijn wanneer de lichtomstandigheden niet optimaal zijn op de plek waar de manometer zich bevindt;
  • Verschillende drukeenheden: Een digitale manometer kan de druk in verschillende eenheden weergeven; zo hoeft u nooit om te rekenen;
  • Verstelbare afleeshoek: Digitale manometers zijn vaak in alle gewenste posities te draaien, voor een duidelijke afleesbaarheid in welke hoek dan ook.

Werking

Het werkingsprincipe van een digitale manometer is hetzelfde als dat van een analoge membraanmanometer: door druk die op het membraan uitgeoefend wordt door het te meten medium zal het membraan zich buigen. Het doorgeven van deze druk gebeurt in dit geval door druksensoren: deze zetten de druk om in een elektronisch signaal.

Meten van lucht- of waterdruk

Bent u op zoek naar een andere manometer of durft u wellicht niet te zeggen welk product geschikt is voor uw toepassing? Neem dan contact op met EMVO Techniek. Onze specialisten helpen u bij de keuze van het geschikte meetinstrument.

Montage, reparatie en kalibratie van drukmeters

Het is van belang dat u regelmatig uw regel- en meetcomponenten laat controleren voor druk. Zo voorkomt u problemen. Het repareren en kalibreren van regel- en meetcomponenten door EMVO Techniek wordt uitgevoerd met zorg én internationaal gecertificeerde apparaten. Hierbij staat de betrouwbaarheid en nauwkeurigheid van de instrumenten centraal.

Digitale drukmeter in eigen huisstijl

Wilt u een manometer kopen met eigen opdruk of logo? Bij EMVO Techniek is dit mogelijk. Wij bieden mogelijkheden om uw product te voorzien met opdruk of eigen bedrijfslogo. Eventueel kunnen wij ook aan uw wensen voldoen indien er een bepaalde kleur gewenst is. Graag bespreken wij uw wensen voor de mogelijkheden.

Koop uw digitale manometer

Met specialistische vakkennis geven onze deskundigen u goed advies. Samen bespreken wij met u welke toepassingen mogelijk zijn en welke digitale manometer voor u het beste is. Mocht het nodig zijn, dan kunt u eveneens bij ons terecht voor reparatie en kalibratie. Voor meer informatie neemt u contact met ons op. EMVO Techniek: wij kunnen de druk aan.

Accurate diagnose van uw behoeftes

Vrijblijvend en kosteloos een offerte binnen 24 uur

Focus op oplossings- en klantgerichtheid