Wat is een manometer

Wat is een manometer? Als leverancier van manometers, drukmeters en thermometers zullen wij deze vraag zo duidelijk mogelijk proberen te beantwoorden. Op deze vraag kunnen wij als leverancier van meetinstrumenten een zeer goed antwoord geven. Een manometer is een meetmiddel voor druk. Veelal wordt een manometer afgestemd op een bepaald doel. Dit wordt kalibreren genoemd. Voor de aanschaf van manometers en thermometers bent u bij ons aan het juiste adres. Daarnaast helpen wij bij het kalibreren van meetinstrumenten. Hiervoor maken wij gebruik van gecertificeerde apparatuur, waardoor wij de betrouwbaarheid en nauwkeurigheid van de meetinstrumenten kunnen waarborgen. Voor het aanvragen van een offerte neem u contact met ons op.

Wat doet een manometer?

De werking van een thermometer is algemeen bekend, maar wat een manometer precies is, weten maar weinig mensen. Kort gezegd: een manometer is een meetinstrument om druk te meten. Er zijn dan ook talloze toepassingen waarbij de inzet van een manometer noodzakelijk is. Een goed voorbeeld is de metaalmanometer, die onder meer in cv-ketels wordt toegepast om de druk te meten. Digitale manometers worden vaak gebruikt in een industriële setting. EMVO Techniek kan vrijwel elke gewenste manometer leveren en kent een jarenlange ervaring in uiteenlopende branches. Wij kunnen u dan ook perfect voorzien van deskundig advies, zodat u het juiste instrument aanschaft.

Hoe werkt een manometer? Werking en betekenis manometer

De meeste manometers werken met één van de volgende twee mechanismes:

  • Het buisveermechanisme;
  • Het membraanmechanisme.

Buisveermechanisme

Deze manometers worden ook wel Bourdon manometers genoemd, en bevatten een wat afgevlakt buisje met vloeistof, meestal in de vorm van een C. Als de vloeistof aan de binnenkant hiervan druk uitoefent op de wand, vervormt het buisje en zal het rechter buigen. Deze verandering zorgt ervoor dat de aanwijsnaald, via een aantal koppelingen, uit zal slaan en heel nauwkeurig de druk op het afleesscherm zal aangeven. Wanneer de druk afneemt, krijgt het buisje zijn originele vorm weer terug, wat uiteraard ook te zien is aan het wijzertje.

Membraanmechanisme

Een membraan dat twee verschillende omgevingen van elkaar scheidt, zal gaan buigen naar gelang de druk die erop uitgeoefend wordt, waardoor ook weer een aantal tandwieltjes en koppelingen in beweging worden gezet. Daardoor zal de wijzer op het afleesscherm worden aangestuurd. Manometers met een membraanmechanisme kunnen heel goed worden gebruikt wanneer de druk van giftige of corrosieve gassen of vloeistoffen wordt gemeten, of die van media met een hoge viscositeit.

Bestellen

Wilt u een manometer bestellen? Bij EMVO Techniek bent u op de juiste plek om dit te doen. Vraag vrijblijvend een offerte aan of neem contact op voor de mogelijkheden. Indien gewenst geven wij u een passend advies over welke manometer voor uw omgeving het best besteld kan worden. Door jarenlange ervaring weten wij voor iedere professionele toepassing dé juiste manometer te adviseren.

Montage, revisie en reparatie

Naast het bestellen van instrumenten kunt ook bij ons terecht voor revisie en reparatie. Voorkom problemen door uw instrumenten regelmatig te controleren. Kunt u dit niet zelf? Schakel dan EMVO Techniek in. Wij voeren regelmatig controles uit op regel- en meetcomponenten en voorkomen daarmee problemen bij onze klanten.

Personalisatie van meetinstrumenten

De service van EMVO Techniek gaat nog een stapje verder dan slechts het leveren en kalibreren van instrumenten. Wilt u uw manometer geleverd krijgen met een opdruk of logo? Aan de hand van uw wensen kunnen wij ook drukmeters leveren met opdruk/logo, zelfs met kleur.

Bestel uw manometer bij EMVO Techniek

Weet u welke manometer u het beste voor uw toepassing kunt gebruiken? Of heeft u hulp nodig bij het maken van de juiste keuze? Neemt u dan contact met ons op voor meer informatie of het aanvragen van een offerte. Als groothandel in mano- en thermometers helpen wij u graag, en vertellen wij u precies wat een manometer is en welke het beste bij u past.

Accurate diagnose van uw behoeftes

Vrijblijvend en kosteloos een offerte binnen 24 uur

Focus op oplossings- en klantgerichtheid