Drukopnemer

Een drukopnemer, ook wel een druktransmitter genoemd, wordt gebruikt om de druk te meten in een vloeistof of gas. Dit instrument kan in veel omgevingen toegepast worden en het wordt dan ook zowel in de industriële als de automotive sector veelvuldig gebruikt. Als groothandel in meetinstrumenten kunnen wij u alles vertellen over thermometers, manometers en drukopnemers. Wij weten ons te onderscheiden van concurrenten door onze diepgaande productkennis en het aanbieden van producten van de beste kwaliteit. EMVO Techniek levert meerdere fabricaten, waardoor wij het complete instrumentenpakket kunnen leveren. Neem voor het aanvragen van een offerte contact met ons op.

Werking druktransmitters of drukopnemers

Drukopnemers zijn er in veel verschillende uitvoeringen, omdat er ook verschillende omstandigheden kunnen zijn waarin de transmitters moeten kunnen functioneren. Toch kunnen we wel zeggen dat alle drukopnemers wel een aantal overeenkomsten hebben. Zo bestaan ze allemaal uit:

  • Een druksensor;
  • Een meetcircuit;
  • Een procesverbinding.

Een drukopnemer meet de druk van een gas of vloeistof met het centrale meetmembraan. Door druk zal het membraan gaan vervormen. De mate waarin deze vervorming plaatsvindt, geeft het drukverschil aan en dat wordt omgezet in een signaal, waardoor het drukverschil afleesbaar wordt. Kijk hier voor meer uitleg over de werking van een drukopnemer of druktransmitter.

Voordelen

Wij hebben inmiddels al vele jaren ervaring en daarom kunnen wij u uitstekend adviseren bij de aankoop en het gebruik van een drukopnemer. Wij kennen als geen ander de voordelen van het product. De volgende voordelen zijn er te onderscheiden:

  • Het gebruikte materiaal is immuun voor elektromagnetische velden en straling. Daarom kunnen onze drukopnemers vrijwel iedere omgeving weerstaan en ook onderdompelen is geen enkel probleem;
  • Onze drukopnemers zijn heel duurzaam en kunnen jarenlang mee, mits goed onderhouden;
  • Het instrument meet zowel het drukniveau als het drukverschil;
  • U krijgt een melding wanneer de druk te hoog wordt. Zo worden rampen voorkomen.

Bij EMVO Techniek kunt u niet alleen uw meetinstrumenten op maat bestellen; ook voor onderhoud kunt u bij ons terecht. Om de betrouwbaarheid van de drukopnemer te waarborgen moet deze met enige regelmaat gekalibreerd en gecontroleerd worden.

Compleet assortiment van drukmeters

Als groothandel in manometers en industriële thermometers kunnen wij de druk aan. Onze producten worden gebruikt voor vele toepassingen. Wilt u een persoonlijk tintje toevoegen aan de producten die wij aanbieden? Geen probleem. Wij bieden manometers met opdruk/ logo's aan. Zo kunnen wij de producten laten maken, precies naar de wensen die u heeft als klant. Daarnaast kunt u terecht bij EMVO Techniek voor kalibratie en reparatie. Door het regelmatig laten controleren van uw producten voorkomt u problemen. Wij werken met internationaal gecertificeerde referentie-apparatuur, waardoor uw producten in goede handen zijn. Nauwkeurigheid en betrouwbaarheid staan hier te allen tijde centraal.

Europese fabrikanten

EMVO Techniek heeft uitstekende contacten met fabrikanten van manometers, thermometers en drukopnemers door heel Europa. Verder hebben wij zelf altijd een zeer ruim assortiment aan instrumenten op voorraad en hebben wij zelf een werkplaats waar we uw meetinstrumenten op maat kunnen maken, repareren en reviseren. Bij ons vindt u dan ook altijd de druktransmitter die u nodig heeft.

Bestel uw digitale thermometer of manometer

Benieuwd of wij u kunnen helpen? Neem dan contact met ons op. Onze vakspecialisten staan klaar om u te voorzien van een passend advies voor uw drukopnemer.

Accurate diagnose van uw behoeftes

Vrijblijvend en kosteloos een offerte binnen 24 uur

Focus op oplossings- en klantgerichtheid