Bimetaal thermometer

Bent u op zoek naar een bimetaal thermometer? EMVO Techniek heeft zich als groothandel gespecialiseerd in meetinstrumenten. U kunt bij ons terecht voor zowel thermometers als manometers. Ook binnen de categorie Bimetaal thermometers heeft u bij ons volop keuze in materiaal en diameter. Zo hebben wij bijvoorbeeld:

Heeft u een afwijkende maat nodig? Of wilt u uw bimetaal thermometer laten voorzien van een opdruk? Neem dan contact met ons op. In onze werkplaats kunnen wij uw meetinstrument aanpassen naar uw wensen. Ook kunnen wij zorgen dat er een mooie opdruk van bijvoorbeeld uw logo op het instrument komt.

Werking van een bimetaal thermometer

Een bimetaal wijzerthermometer werkt op basis van twee metalen plaatjes die elk hun eigen uitzettingscoëfficiënt hebben. Ze zijn op elkaar gelast of gesoldeerd. Wanneer de temperatuur stijgt of daalt, zal het metaal gaan vervormen, waardoor via een mechaniekje de wijzer op de wijzerplaat in beweging komt. Bimetaal thermometers worden vaak gebruikt bij eenvoudige toepassingen zoals kamerthermostaten, maar ook in de industrie worden ze veel toegepast. Denk bijvoorbeeld aan olieraffinaderijen of verwarmingstoestellen. Het is een eenvoudige manier om de temperatuur te meten. Bovendien gaan bimetaalthermometers lang mee en zijn ze relatief goedkoop.

Compleet aanbod analoge en digitale thermometers

Door nauwe samenwerking met diverse Europese fabrikanten bieden wij kwalitatief hoogwaardige producten aan, en kunnen wij een compleet assortiment van meetinstrumenten aanbieden. Naast bimetaal thermometers kunt u bij ons ook terecht voor o.a.:

Een bimetaal thermometer kopen

Wilt u één van onze producten bestellen? Of heeft u meer informatie nodig over de werking en toepassing van bimetaal thermometers? Neemt u dan contact met ons op. Ook als u advies nodig heeft bij het maken van uw keuze, helpen wij u graag met deskundig en betrouwbaar advies op maat. De meeste bimetaal thermometers zijn uit voorraad leverbaar, waardoor wij u een snelle levering kunnen garanderen. Onze medewerkers staan voor u klaar!

Accurate diagnose van uw behoeftes

Vrijblijvend en kosteloos een offerte binnen 24 uur

Focus op oplossings- en klantgerichtheid