Analoge thermometer

Wilt u een analoge thermometer kopen? Bij EMVO Techniek vindt u een ruim assortiment van analoge thermometers. Onder Thermometer voorraad en Thermometer Specials vindt u zowel digitale als analoge thermometers van de hoogste kwaliteit. Binnen de categorie analoge thermometers vindt u onder andere:

Werking van een analoge thermometer

Analoge thermometers kunnen op verschillende manieren werken. De bekendste thermometer is de kwik thermometer. Kwik is een vloeibaar metaal dat uitzet bij warmte. Tegenwoordig wordt in vloeistofthermometers meestal gekleurde alcohol gebruikt. Ook alcohol zet namelijk uit, maar het is veel minder gevaarlijk wanneer dit vrijkomt.

De bimetaal thermometer maakt gebruik van de verschillende uitzettingscoëfficiënten van twee metaalstrips die op elkaar zijn bevestigd. Wanneer de temperatuur verandert, zal het metaal verbuigen. Via een mechanisme zal de wijzer op de wijzerplaat in beweging komen.

Met een thermo-hygrometer kan de temperatuur en de luchtvochtigheid tegelijk gemeten worden. Er zijn veel omstandigheden denkbaar waarbij de luchtvochtigheid een even grote rol speelt als de temperatuur. Bijvoorbeeld in sauna’s, maar ook bij bepaalde (food) processen in de industrie.

Schaalverdeling op analoge thermometers

In Nederland en België zijn analoge thermometers meestal voorzien van een schaalverdeling in graden Celsius (°C), maar natuurlijk is het ook mogelijk om de temperatuur in een andere eenheid te meten, bijvoorbeeld Kelvin (K) of Fahrenheit (°F). De thermometers zijn volledig aanpasbaar aan uw wensen!

Kelvin, Fahrenheit of Celsius

De temperatuureenheid Kelvin wordt vaak in de wetenschap gebruikt. Het is ook een zogenaamde SI-eenheid, wat betekent dat deze gebruikt wordt in het internationale stelsel. Hij wordt dan ook over de hele wereld gebruikt, terwijl de eenheden Celsius en Fahrenheit beperkt zijn tot bepaalde delen van de wereld. Fahrenheit wordt bijvoorbeeld gebruikt in de Verenigde staten, terwijl Celsius de gangbare eenheid is in Europa. Kelvin heeft ook een absoluut nulpunt. Dat is in Celsius uit te drukken in -273,15 °C en het betekent dat het nooit kouder kan worden dan deze temperatuur.

Verschillende toepassingen voor analoge thermometers

Bij ons kunt u analoge thermometers kopen voor de meest uiteenlopende toepassingen:

Verder zijn er nog verschillende opties en losse onderdelen waar u uit kunt kiezen in het geval van een analoge thermometer, zoals:

Advies en informatie

U kunt bij EMVO Techniek rekenen op deskundig advies. Wij gebruiken onze vakkennis en ervaring graag om u eerlijk en adequaat te adviseren over de mogelijkheden en toepassingen van de digitale en analoge thermometers die wij aanbieden. Bovendien kunt u bij ons ook terecht voor reparatie en kalibratie. Wij zijn een complete groothandel op het gebied van meetinstrumenten. Omdat wij alles onder één dak aanbieden, zult u als klant veel gemak ervaren.

Analoge thermometer kopen in eigen huisstijl

Wilt u uw thermometer graag laten personaliseren? Wij bieden u de mogelijkheid om uw analoge thermometer te voorzien van een opdruk en/of uw eigen logo. Vertel ons uw wensen, dan zorgen wij ervoor dat uw meetinstrument bedrukt wordt met de print die u wilt. Onze kracht zit hem in de kwaliteit van onze producten en service. Wij zorgen ervoor dat uw bestelling snel wordt bezorgd, inclusief opdruk.

Bestel uw analoge thermometer bij EMVO Techniek

Heeft u een vraag omtrent analoge thermometers of wilt u graag bestellen? Neem dan contact op. Onze medewerkers staan klaar om uw vragen te beantwoorden. Is onze chat online? Stuur een bericht en wij zullen snel reageren. Ideaal en makkelijk wanneer u snel een antwoord op uw vraag wilt.

Accurate diagnose van uw behoeftes

Vrijblijvend en kosteloos een offerte binnen 24 uur

Focus op oplossings- en klantgerichtheid