Manometer glycerine gevuld

Bij EMVO Techniek vindt u een groot assortiment van zowel manometers als thermometers. Wij hebben diverse speciale producten in ons assortiment. U kunt denken aan de manometer glycerine gevuld, die heel geschikt is om te gebruiken in omgevingen waar vibraties of drukstoten regelmatig voorkomen. De glycerine waarmee de manometer gevuld is, vangt namelijk schokken op, zodat de aanwijsnaald stabiel blijft en de druk te allen tijde goed afgelezen kan worden. Ook gaat de vloeistof slijtage in het mechaniek tegen. Neem contact met ons op voor het aanvragen van een offerte.

Belang van de juiste manometer

Een optimale werking van de juiste manometer is van cruciaal belang bij professionele toepassingen. Bij EMVO Techniek bent u gewaarborgd van manometers én thermometers die voldoen aan de strengste eisen op het gebied van kwaliteit. U kunt op onze producten vertrouwen in de hardste en zwaarste condities. Wij leveren kwaliteit, dit zult u merken in het eerste contact met ons.

Buisveermanometers

De meeste glycerine gevulde manometers werken met een buisveer. Een wat afgeplat buisje in de vorm van een C geeft de druk van het medium dan door aan de aanwijsnaald in het display. Wanneer de druk op de wand van het buisje toeneemt, zal de doorsnede ronder van vorm worden, waardoor de C-vorm rechter op gaat staan. Die beweging wordt door een mechaniekje met tandwieltjes en koppelingen uitvergroot, waardoor een leesbare druk wordt aangegeven in het display. Buisveermanometers hebben een minimum meetbereik van 600 millibar.

Scheidingsmembraan (chemical seals)

Manometers met een chemical seal worden vooral ingezet wanneer het te meten medium agressieve of corrosieve eigenschappen heeft. Ook viskeuze en giftige media kunnen hiermee gemeten worden. Het membraan scheidt het medium namelijk van de rest van het instrument zodat dit niet kan beschadigen. Een glycerine gevulde manometer met scheidingsmembraan meet druk door een flexibel membraan dat onder toe- en afnemende druk vervormt, waardoor een aanwijsnaald in het display in beweging wordt gezet. De manometers met scheidingsmembraan kunnen ook metingen verrichten bij zeer lage druk, to 16 millibar.

Service voor digitale en analoge drukmeters

EMVO Techniek onderscheidt zich van zijn concurrenten door de kennis die wij leveren. U kunt niet alleen bij ons terecht voor alle manometers en thermometers, ook adviseren wij u graag omtrent onze producten. Wij kennen voor iedere toepassing de juiste meter. In welke branche u werkzaam bent, EMVO Techniek biedt een passende oplossing.

Door ons bewust toe te leggen op manometers en thermometers leveren wij hoogwaardige kwaliteit in combinatie met een ongekende service. Onze specialisten verzorgen een betrouwbaar advies op maat. Wilt u direct uw (speciale) meter bestellen? Vraag vrijblijvend een offerte aan, of neem contact met ons op. Heeft u een vraag over onze producten? Via de live-chat verkrijgt u binnen een afzienbare tijd een antwoord op uw vragen. Ideaal wanneer u snel iets over onze producten te weten wilt komen, bijvoorbeeld wanneer u iets wilt weten over een bepaalde toepassing.

Tip: laat uw regelcomponenten controleren

Het is belangrijk dat u regelmatig uw producten controleert of laat controleren. U kunt voor reparatie, revisie of kalibratie van uw manometer bij EMVO Techniek terecht. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Accurate diagnose van uw behoeftes

Vrijblijvend en kosteloos een offerte binnen 24 uur

Focus op oplossings- en klantgerichtheid