Luchtdrukmeter

Bent u op zoek naar een luchtdrukmeter? EMVO Techniek biedt een uitgebreid assortiment manometers voor diverse toepassingen. U kunt bij ons terecht voor:

Vanwege onze goede relatie met diverse fabrikanten in heel Europa kunnen wij een breed assortiment aanbieden. Bovendien hanteren wij altijd een ruime voorraad. Dit alles zorgt ervoor dat wij een snelle levering kunnen garanderen. Samen met een betrouwbare bezorgpartneer zorgt EMVO Techniek voor een spoedige levering. Vraag een offerte aan door contact op te nemen.

Manometer voor het meten van luchtdruk

Met een manometer kan de luchtdruk in een afgesloten ruimte of circuit gemeten worden ten opzichte van de atmosferische druk. De meeste manometers maken gebruik van een buisveer, dat worden ook wel Bourdonmanometers genoemd. Het buisje is meestal C-vormig, maar kan ook de vorm van een spiraal hebben. Het buisje is niet precies rond maar heeft een ovalen doorsnede en is aan één kant open. Wanneer het medium druk uitoefent op de wand van het buisje, zal de doorsnede ronder van vorm worden en daardoor zal de C-vorm wat rechter buigen. Het gesloten uiteinde van de buisveer komt daardoor in beweging, en die beweging wordt uitvergroot door een mechaniek met wat tandwieltjes en koppelingen, en doorgegeven aan de aanwijsnaald op het afleesscherm van de manometer.

Welke luchtdrukmeter is voor mij geschikt?

Het hang van een aantal factoren af, welke manometer u moet kiezen. De hoogte van de te meten druk is er daar één van. U dient er ook rekening mee te houden, dat de maximale te meten druk niet meer dan tweederde van de schaalverdeling op het display mag zijn, zodat eventuele pieken ruim kunnen worden opgevangen. Ook de omgevingstemperatuur is van belang. Bij hogere temperaturen moet de luchtdrukmeter van ander materiaal gemaakt zijn, dan bij lagere temperaturen. Weet u niet welke luchtdrukmeter u nodig heeft? Neem dan contact met ons op en vraag ons om advies.

Kalibreren en repareren van uw manometer

Wij zeggen graag: meten is weten. Het justeren van manometers is daarom erg belangrijk. Na loop van tijd is het van belang om uw meetinstrument(en) te kalibreren. Immers moet u er vanuit kunnen gaan dat de waardes op het meetinstrument kloppen. Afhankelijk van de toepassingen zijn een grote mate van betrouwbaarheid en nauwkeurigheid vereist. Laat uw manometer kalibreren bij EMVO Techniek. Wij beschikken over vakmensen en speciale apparatuur voor het kalibreren en repareren van meetinstrumenten.

Digitale of analoge luchtdrukmeter met opdruk

Verder kunt u bij EMVO Techniek terecht voor personalisering van de manometer. Wilt u opdruk op uw meetinstrument? Wellicht een eigen logo? Geen probleem. Wij zetten maar al te graag dat ene extra stapje voor u. Of het nu gaat om personalisering van de meter, informatie of een passend advies: onze adviseurs staan voor u klaar.

Vandaag besteld, snel bezorgd

Plaatst u uw bestelling voor 16.00 op werkdagen? U heeft dan uw het bestelde meetinstrument snel in huis. Twijfelt u over de juiste meter? Neem dan vrijblijvend contact op met EMVO Techniek. Wij onderscheiden onszelf van de concurrentie door deskundig advies en specialistische vakkennis. Door onze expertise kunnen wij voor iedere situatie de juiste meter adviseren. Bestel uw luchtdrukmeter daarom vandaag nog bij EMVO Techniek.

Accurate diagnose van uw behoeftes

Vrijblijvend en kosteloos een offerte binnen 24 uur

Focus op oplossings- en klantgerichtheid