Gasdrukmeter

Wilt u een gasdrukmeter kopen voor het meten van gas? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. EMVO Techniek herbergt een uitgebreid assortiment van drukmeters, manometers en thermometers. Bestel eenvoudig uw gasdrukmeter via onze website door het aanvragen van een offerte. Daarnaast kunt u contact met ons opnemen voor passend advies. Met gedreven vakspecialisten weten wij voor elke toepassing en omgeving hét juiste meetinstrument te adviseren.

Drukverschilmeter gas in cv ketel

Druk kan gemeten worden in overdruk, onderdruk én verschildruk. Het is van belang dat het meetinstrument voor de juiste toepassing ingezet wordt. Hierbij zijn belangrijke kernwaarden betrouwbaarheid en nauwkeurigheid. U kunt bij EMVO Techniek terecht voor:

Een gasdrukmeter kan gebruikt worden voor verschillende doeleinden. Het meest wordt hij gebruikt in een cv-installatie. Dan wordt de voordruk van het expansievat gemeten. Hoe hoog deze druk mag zijn, hangt af van de inhoud van het expansievat. Maar buiten de toepassing in de cv-ketel, kan een gasdrukmeter ook drukverschillen in lucht of andere gassen meten. Ook worden gasleidingen met zo’n meter gecontroleerd op eventuele lekken. Heeft u een gasdrukmeter nodig? EMVO Techniek levert u het juiste instrument.

Repareren van gasdrukmeters

Voor industriële toepassingen is een foutloze werking van meetinstrumenten van vitaal belang. Een ongeluk zit, zoals gezegd, in een klein hoekje. Het regelmatig laten controleren van regel- en meetcomponenten kan (ernstige) problemen voorkomen. Voor het reviseren, kalibreren én repareren van uw gasdrukmeter helpen wij u graag. EMVO Techniek beschikt over een vakkundige werkplaats met internationaal gecertificeerde referentie-apparatuur. Dit maakt ons uitermate geschikt voor revisie, kalibratie én reparatie van meetinstrumenten.

Digitale of analoge gasdrukmeter

U kunt bij ons terecht voor zowel analoge als digitale gasdrukmeters. Het principe van de werking ervan is hetzelfde als die van een analoge manometer, meestal is dat het buisveer of Bourdonprincipe. De digitale versie is wel nauwkeuriger af te lezen. De nauwkeurigheid van zowel digitale als analoge gasdrukmeters wordt uitgedrukt in de klasse van het type. Klasse 1.0 bijvoorbeeld, heeft een maximale afwijking van 1%. Bij een meetbereik van 10 bar zou de afwijking dus maximaal 0.1 bar zijn.

Digitale gasdrukmeters zijn wat duurder in aanschaf dan analoge exemplaren. Naast de nauwkeurigheid zijn er echter nog een aantal andere voordelen te benoemen, zoals de mogelijkheid om andere eenheden dan (mili)bars in het display weer te geven, achtergrondlicht of bijvoorbeeld een balkgrafiek.

Een gasdrukmeter kopen

U kunt onze catalogus downloaden voor een totaaloverzicht van al onze meetinstrumenten. Zo vertegenwoordigen wij meerdere fabrikanten om voor onze klanten een compleet instrumentenpakket aan te kunnen bieden. Heeft u vragen over één van onze producten of wilt u een passend advies omtrent drukmeters? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Doordat wij onszelf als groothandel bewust hebben toegelegd op meetinstrumenten, weten wij keer op keer hét juiste product voor onze klanten te adviseren. Benieuwd? Vraag dan een offerte aan voor uw gasdrukmeter. EMVO Techniek: wij kunnen de druk aan.

Accurate diagnose van uw behoeftes

Vrijblijvend en kosteloos een offerte binnen 24 uur

Focus op oplossings- en klantgerichtheid