Explosie-veilige manometers

Wij hebben een uitgebreid programma met explosie-vellige manometers. Deze zijn conform de ATEX en IECEx regelgeving.
Er bestaan hoge eisen m.b.t. toegepaste producten, zoals manometers en thermometers, in explosiegevaarlijke omgevingen. In juli 2003 is de Europese richtlijn EN 94/9.EG (ATEX) van kracht gegaan en dit heeft een verscherping van de desbetreffende voorschriften tot gevolg gehad.
EMVO Techniek biedt voor explosiegevaarlijke omgevingen een uitgebreid programma met thermometers, bourdon buis manometers, membraan trommel manometers, differentiaal manometers en recorders aan die voldoen aan de eisen van de ATEX 94/9/EC en IECEx regelgeving.
Neem voor informatie of een vrijblijvende offerte contact met ons op.

Explosieveilige manometers worden altijd voorzien van een blow-out. Dat is een speciale schijf van rubber, die meestal op de achterkant van de drukmeter wordt geplaatst. In het onverhoopte geval dat de druk in de meter te hoog wordt, kan deze gaan lekken, waarna de druk nog verder oploopt. Die druk moet op een gegeven moment ergens naartoe. Op dat moment zal de blow-out schijf van de manometer af schieten. Dat gebeurt dus aan de achterkant, zodat medewerkers of andere mensen in de buurt van de drukmeter niet gewond raken van uit elkaar spattende glas van de wijzerplaat, of ander rondvliegend en misschien wel versplinterd materiaal.

Om te voorkomen dat er een explosie plaats vindt en schade veroorzaakt, is het natuurlijk allereerst belangrijk om bepaalde maatregelen te nemen. Zo moet u er bij het maken van uw keuze voor een drukmeter rekening mee houden, dat de druk die uitgeoefend wordt op de manometer, maximaal 75% is van de maximale schaalwaarde in het geval van stabiele druk, en 65% daarvan in het geval van variabele druk. Zorg er ook voor dat de (explosieveilige) manometers minimaal 20 mm verwijderd zijn van muren of panelen, zodat de opgebouwde druk veilig en vrij kan ontsnappen.

Accurate diagnose van uw behoeftes

Vrijblijvend en kosteloos een offerte binnen 24 uur

Focus op oplossings- en klantgerichtheid