Drukmeter CV

Een metaalmanometer wordt gebruikt als drukmeter in uw CV. Als specialist in meetinstrumenten kunt u uitstekend bij ons terecht voor manometers, thermometers en druktransmitters. EMVO Techniek heeft zich door de jaren heen gespecialiseerd in drukmeters. Wij vertegenwoordigen als groothandel meerdere fabricaten om het complete instrumentenpakket te kunnen leveren. Van speciale manometers tot explosie-veilige manometers, voor elke toepassing bieden wij het juiste meetinstrument. Plaats eenvoudig een bestelling door contact op te nemen.

Drukmeter cv ketel

De druk in uw CV kan te hoog worden. Idealiter ligt de druk tussen de 1,5 en 2 bar. Wanneer de druk te hoog wordt, kan dat voor gevaarlijke situaties zorgen. Een optimale werking van uw drukmeter is dan van het grootste belang. Met meetinstrumenten van EMVO Techniek kiest u voor kwaliteit. U kunt op onze meetinstrumenten vertrouwen in de zwaarste omstandigheden. Bij onze producten hechten wij veel waarde aan nauwkeurigheid en betrouwbaarheid. Desondanks kunnen er toch problemen ontstaan met uw meetinstrumenten. Wij adviseren ten zeerste om regelmatig uw regel- en meetinstrumenten door onze specialisten te laten controleren. Zodoende kunt u altijd op uw meetinstrumenten vertrouwen. In onze werkplaats verrichten wij:

Vakkundige werkplaats voor optimale werking

Wij maken gebruik van internationaal gecertificeerde referentie-apparatuur voor het kalibreren van uw apparatuur. Met andere woorden bent u bij ons aan het juiste adres voor het controleren van uw meetinstrumenten. Meer informatie vindt u onder kalibratie en reparatie.

Druk aanpassen

Het is dus belangrijk dat uw manometer in orde is en deze regelmatig laat controleren. Wanneer de drukmeter in uw cv installatie in orde is, kunt u hierop perfect zien of de druk nog in orde is. Wanneer u ziet dat de druk te hoog of te laag is, kunt u deze in principe zelf weer op peil brengen.

  • Druk te laag: Wanneer de druk onder de 1,5 bar komt, zult u de ketel bij moeten vullen. Zorg er daarbij voor dat er zo weinig mogelijk lucht in het systeem terecht komt. Trek de stekker uit de cv-ketel en laat deze even afkoelen. Sluit vervolgens een waterslang aan op de kraan en leg het andere uiteinde in een emmer. Draai de kraan open tot er water in de emmer loopt en doe de kraan dan weer dicht. De gevulde slang kunt u nu aansluiten op de cv-ketel. Draai het kraantje van het invoerpunt open. Nu kunt u het water bijvullen. Houdt daarbij goed de wijzer van de drukmeter in de gaten. Wanneer de druk 2 bar is, sluit u beide kranen weer.
  • Druk te hoog: bij een druk boven de 2 bar moet de cv-installatie ontlucht worden. Daarvoor draait u de ontluchtingspunten van uw radiatoren één voor één open, tot er water uitkomt. Vervolgens sluit u ze weer. Controleer op de drukmeter in uw cv-ketel of de druk weer goed is.

Vraag een offerte aan

Bestel een drukmeter voor uw CV door het aanvragen van een offerte. Dit doet u door contact met ons op te nemen. Heeft u vragen of wenst u een passend advies voor uw meetinstrument? Neem dan contact met ons op. Zo kunnen wij eventuele vragen snel en eenvoudig beantwoorden. EMVO Techniek: wij kunnen de druk aan.

Accurate diagnose van uw behoeftes

Vrijblijvend en kosteloos een offerte binnen 24 uur

Focus op oplossings- en klantgerichtheid