Manometer digitaal

Bestel uw digitale manometer bij EMVO Techniek. Wij bieden een compleet assortiment van manometers voor uiteenlopende toepassingen. Afhankelijk van de gestelde eisen vindt u de volgende digitale manometers:

Nauwkeurigheid

Een digitale manometer is wat nauwkeuriger dan een analoge drukmeter. Heeft u een nauwkeurig meetinstrument nodig? Let dan op de klasse die bij het type vermeld staat: hoe lager het cijfer, hoe groter de nauwkeurigheid. Een digitale manometer van klasse 0,5 heeft een maximale afwijking van 0,5%. Dat betekent dat een manometer met een maximale druk van 10 bar, een maximale afwijking heeft van 0,5% van 10 bar, oftewel 0,05 bar heeft.

Werking van een digitale manometer

Het mechanisme van een digitale manometer werkt eigenlijk hetzelfde als bij een analoge manometer. Er zijn zowel membraanmanometers, buisveermanometers als doosveermanometers verkrijgbaar in een digitale uitvoering. De gemeten druk wordt alleen niet met behulp van een systeem met tandwieltjes doorgegeven, zoals bij de analoge variant het geval is, maar door gebruik te maken van druksensoren: deze zetten de druk om in een elektronisch signaal. In het geval van een membraandrukmeter bijvoorbeeld, zorgt de druk van het te meten medium ervoor dat het membraan gaat buigen. Bij een drukmeter gebaseerd op het buisveerprincipe, wordt de druk gemeten door een plat, C-vormig buisje dat rechter zal buigen onder invloed van mediumdruk. De druksensoren registreren deze beweging.

Vragen en hulp bij het maken van uw keuze

Heeft u vragen over het gebruik van de manometer of welke meter voor uw situatie het beste is? Neem dan contact op met EMVO Techniek. Onze adviseurs ondersteunen u in het maken van de juiste keuze.

Manometer digitaal met opdruk

EMVO Techniek levert digitale manometers met opdruk. Het is bij ons mogelijk om uw logo of opdruk op de meter te plaatsen in de door u gewenste kleuren. Zo verkrijgt u een gepersonaliseerde meter die zeer goed past bij uw bedrijf. Vraag vrijblijvend een offerte aan door contact op te nemen.

Kalibreren en repareren

Een manometer dient te allen tijde goed te werken. Het regelmatig laten controleren van regel- en meetcomponenten is daarom essentieel. Bij EMVO Techniek vindt u een vakkundige werkplaats met speciale referentie apparatuur. De apparaten zijn internationaal gecertificeerd. De nauwkeurigheid en betrouwbaarheid van de meetinstrumenten staan hierbij centraal.

Bestel uw digitale manometer

Als dé specialist op het gebied van mano- en thermometers kunnen wij de druk aan. Bij EMVO Techniek kiest u voor:

  • Diepgaande productkennis;
  • Efficiency;
  • Service.

Heeft u vragen over digitale manometers of kent u een complex vraagstuk? Neem dan contact met ons op en laat u uitgebreid adviseren. U kunt contact met ons opnemen via de live-chat, 0413-473037 of emvo@emvo.nl. Wij veren op van complexe vraagstukken en stellen een luisterend oor beschikbaar. Met specialistische vakkennis adviseren wij u graag over de verschillende toepassingen.

Accurate diagnose van uw behoeftes

Vrijblijvend en kosteloos een offerte binnen 24 uur

Focus op oplossings- en klantgerichtheid